Țările care dau bani oamenilor afectați de coronavirus. Unde se acordă cele mai mari sume

Ultima actualizare: 21-03-2020 15:28
coronavirus
Shutterstock

Criza mondială cauzată de COVID-19 pune la grea încercare economia globală, fapt ce determină guvernele unor state să recurgă la măsuri de urgenţă pentru a-i ajuta pe oameni.

În vreme ce multe orașe din întreaga lume sunt blocate, iar șomajul începe să crească, mulți spun că este necesar ca șocul să fie temperat până când se vor găsi soluții pentru ca situația să fie remediată.

„Mulţi oameni sunt trimişi acasă de la muncă. Aceştia vor avea nevoie imediat de ajutoare sociale”, a declarat Michael Pearce, economist la o firmă de cercetări economice din SUA, potrivit CNN.

În SUA, administraţia Trump vrea să emită cecuri în valoare de 1.000 de dolari fiecărui cetăţean american în parte.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a declarat că ia în considerare acordarea temporară a unui venit de bază.

Guvernul Japoniei plănuiește să acorde sume de cel puţin 12.000 de yeni (circa 109 dolari americani) fiecărui cetăţean japonez.

Agenția Morgan Stanley susține că guvernele statelor occidentale vor putea oferi, în curând, ajutoare fiscale, în acest sens, în valoare totală de circa 1,7 trilioane de dolari.

Aceste ajutoare, coroborate cu alte infuzii de lichidităţi ale băncilor centrale, deşi sunt substanţiale, sunt totuşi insuficiente pentru a face faţă șocului ce va lovi conomia globală în prima jumătate a acestui an.

În Hong Kong, autoritățile au declarat că vor acorda 10.000 de dolari Hong Kong (circa 1.300 de dolari SUA) tuturor rezidenţilor permanenţi care au împlinit 18 ani.

De asemenea, guvernul din Australia va oferi 750 de dolari australieni (434 dolari americani) persoanelor care au nevoie de asistenţă socială.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO