Tânărul de 24 de ani care a ajuns printre cei mai bogați oameni ai planetei peste noapte

Ultima actualizare: 25-10-2019 14:04
bogat
Instagram

Eric Tse, un tânăr de 24 de ani din Hong Kong, a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume peste noapte, după ce familia sa i-a dăruit peste 3,8 miliarde de dolari.

Părinții săi, Tse Ping și Cheng Cheung Ling, sunt fondatorii și directorii executivi ai Sino Biofarmaceutic Limited, o companie de investiții cu sediul în Hong Kong, implicată în activitatea de produse medicamentoase.

Parinții i-au transferat tânărului acțiuni în valoare 3,8 miliarde de dolari, fapt ce l-a propulsat pe acesta direct în topul celor mai bogați oameni ai planetei, relatează News.Com.Au.

De asemenea, el a fost numit directorul executiv al companiei și a fost primit în comitetul consiliului executiv, iar acum se va bucura de un salariu anual de 3,3 milioane de dolari, la care se adaugă bonusuri.

O declarație a companiei a arătat că acțiunile au fost atribuite lui Eric drept „cadou cu titlu nul”. Compania a precizat că scopul transferului de acțiuni este de a rafina gestionarea și moștenirea averii familiei.

„Având în vedere acestea, consiliul de administrație al companiei consideră că transferul de acțiuni nu va avea un impact semnificativ asupra operațiunilor comerciale ale companiei”, au transmis părinții tânărului.

Eric a spus că nu vrea să facă parte din niciun clasament și că nominalizarea pentru lista de miliardari organizată de mass-media ar trebui să fie în numele familiei."

Potrivit Bloomberg, Hong Kong nu percepe impozite pentru cadouri sau averi moștenite.

Eric Tse, care a absolvit recent Școala de Finanțe de la Universitatea Pennsylvania din Wharton, este un celebru pe Instagram, postând în mod regulat poze cu oameni importanți, precum modele Bella Hadid și Lily Aldridge sau cântăreața Rihanna.

Citeste și...
Parteneri