Tabara: Productia de grau ar putea creste in acest an cu 7%

Dată publicare: 07-04-2011 00:33
Dată actualizare: 09-10-2012 02:54


Valeriu Tabara

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat intr-o conferinta de presa, ca productia de grau ar putea creste in acest an cu 7%, de la 5,6 milioane de tone la peste 6 milioane de tone.

"Asa cum se prezinta situatia acum, daca nu vor interveni intemperii se anunta un an bun. Ne asteptam la o productie buna de grau, de peste 6 milioane de tone, chiar daca suprafata cultivata cu grau este mai mica decat cea de anul trecut. Anul trecut productia a fost de 5,6 milioane de tone", a spus ministrul.

El a adagat ca in acest an exista semne de redresare a agriculturii romanesti. "Conceptul ar trebui inversat si nu ar trebui sa ne rezumam sa producem doar cat sa avem ce pune pe masa. Romania trebuie sa devina exportatoare neta de produse agro-alimentare", a spus ministrul.

Oficialuil a adaugat ca unul dintre obiectivele acestui an este dezvoltarea la nivel national a unei retele de depozite pentru cereale.

"Vom continua sa sprijinim sectorul zootehnic si este important sa relansam si sectorul laptelui. Din pacate, in ultimii ani s-a ajuns la importuri de produse lactate", a afirmat Tabara.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO