Surse: Ministerul Finanţelor ar pregăti o amnistie pentru românii cu datorii mici


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 14:02
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 13:48
Categorie: Stiri Economice
amnistie fiscala, datorii, anaf

Contribuabilii care au primit de la ANAF decizii de impunere pentru sume mici ar putea beneficia de ştergerea datoriilor.

 

Surse din ministerul Finanţelor au anunţat că ministerul ar pregăti o amnistie fiscală similară celei de acum 4 ani. Ar fi vizaţi contribuabilii care au primit de la Fisc decizii de impunere pentru sume mici în perioada 2015-2018. Ordonanţa de urgenţă în acest timp ar urma să fie dată după Paşte.

Amnistia ar putea să li se aplice celor care au de plătit pentru perioada respectivă contribuţii la asigurările de sănătate în sumă mai mare decât veniturile pe care le-au realizat.

 

În ce a constat amnistia fiscală similară din 2015

 

În 2015, guvernul condus pe atunci de Victor Ponta a dat o amnistie de care au beneficiat peste 4 milioane de români. Era vorba de salariaţii care au primit diurne, considerate de Fisc ca fiind asimilate salariilor şi la persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie. De asemenea, au beneficiat cei care,  pentru câţiva lei încasaţi ca dobândă sau dividende au fost somaţi de Fisc sa platească contribuţii sociale de aproape 500 de lei pe an. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO