Salariile bugetarilor ar putea reveni anul acesta la nivelul din vara 2010


Ultimul update: Miercuri 18 Iulie 2012 05:54
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2011 18:28
Categorie: Stiri Economice

Ministrul finantelor le da vestea buna celor 1.200.000 de oameni aflati in aceasta situatie. Autoritatile mizeaza pe sporirea veniturilor la buget, care a inceput deja sa se simta, pe cresterea economica si pe scaderea somajului.

Executivul vrea sa se asigure intai ca sunt suficienti bani in visterie, asa ca majorarea nu se poate face mai devreme de sfarsitul anului.

Salariile bugetarilor au fost taiate cu 25 de procente anul trecut, si au crescut abia cu 15% in luna ianuarie. Pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, lefurile ar trebui sa creasca de fapt cu 16% fata de nivelul actual. Se pare ca pana in luna decembrie vor exista totusi resursele necesare.

"Daca economia va creste sustinut in a doua parte a anului, peste estimari, si daca Ministerul de Finante va reusi sa colecteze la buget venituri suplimentare, atunci sa stiti ca vor exista bani pentru cresteri salariale, dar abia la sfarsitul anului," spune Cristian Hostiuc, director editorial al Ziarului Financiar.

Deocamdata exista speranta. Incasarile la buget au sarit in ianuarie cu 500 de milioane de lei, iar majoritatea analistilor confirma ca vom avea o crestere economica de 1,5 - 2 % in acest an, ceea ce inseamna ca vor creste si taxele incasate de stat.

Ialomitianu i-a cerut lui Boagiu sa deblocheze proiectul Comarnic-Brasov
Mai bine sa avem buget de criticat, decat deloc, spune Ialomitianu
Contributiile la asigurari sociale, reduse in 2011. Impozitele raman la fel
VIDEO PROTVPLUS.RO