S&P a retrogradat ratingul Nokia cu o treapta, in categoria "junk"


Ultimul update: Miercuri 01 August 2012 00:41
Data publicarii: Vineri 27 Aprilie 2012 17:08
Categorie: Stiri Economice
Nokia

Standard&Poor’s a retrogradat vineri ratingul producatorului finlandez de telefoane mobile Nokia cu o treapta, in categoria "junk" nerecomandata investitiilor, din cauza inrautatirii perspectivelor veniturilor si profitabilitatii grupului.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung a fost revizuit de la nivelul "BBB-" la "BB+", iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "A-3" la "B". Perspectiva calificativelor este negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Masura reflecta reducerea estimarilor S&P privind veniturile diviziei de telefoane si servicii a Nokia, in 2012, precum si a celor referitoare la profitabilitate si fluxul de capital.

PRO sau CONTRA: Este necesar telefonul mobil pentru un copil?

"Consideram ca veniturile diviziei de telefoane si servicii ar putea scadea in 2012 cu acelasi ritm ca in 2011 (minus 18%), dupa ce Nokia a raportat in primul trimestru venituri sub asteptari, in special in cazul smartphone-urilor cu sistem de operare Symbian", se arata in comunicat. S&P anticipeaza ca vanzarile telefoanelor cu sistem Lumia vor creste in timp, dar insuficient pentru a compensa declinul rapid al veniturilor aduse de aparatele dotate cu Symbian.

Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat la randul sau in aceasta saptamana Nokia la "BB+", ca urmare a declinului cotei de piata, si a anuntat ca perspectiva ramane negativa.

Saptamana trecuta, Nokia a raportat o pierdere importanta pentru primul trimestru, a renuntat la directorul de vanzari si a promis noi reduceri de costuri.

Sursa: Pro TV

Tags: nokia, rating,

Nokia se prabuseste. Vanzarile companiei scad puternic
Nokia primeste o lovitura grea de la Moody's. Ratingul i-a fost retrogradat, perspectiva e negativa
E oficial. Nokia, ingenuncheata dupa 14 ani. Noul lider a vandut 100 mil. telefoane in 3 luni
VIDEO PROTVPLUS.RO