Piata de cumparaturi online este infloritoare. Potrivit unui studiu recent, doua treimi dintre romani isi cumpara haine de pe internet.

Multi spun ca nu au timp sau rabdare sa cutreiere magazinele, altii ca pe internet costa mai putin. Cert este ca in ultimii ani au aparut foarte multe site-uri care vand imbracaminte si incaltaminte si putini mai sunt producatorii care nu au si magazin virtual.

Adriana a pornit la drum in urma cu 5 ani cu un magazin online de haine. Afacerea a mers bine si a deschis si un boutique. Marturiseste insa ca cel mai mult vinde online.

Adriana Popescu, managerul companiei: "90% cred ca al castigurilor noastre provine din online. Lumea e din ce in ce mai ocupata, are nevoia de a castiga timp".

De altfel, un studiu recent arata ca 67% dintre romani cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani isi cumpara haine de pe internet.

Miriam: "Mi-am cumparat o bluza. De ce nu din magazin? Erau mai multe produse online decat in magazine si n-aveam chef sa ma duc la cumparaturi".

Acelasi studiu arata ca 9 din 10 persoane opteaza pentru plata la primirea coletului. Asta in conditiile in care jumatate dintre cei care comanda pe internet au returnat cel putin o data un produs: in 80% dintre cazuri pentru ca marimea nu era buna ori produsul nu semana cu cel de pe site.

Corina Cimpoca, fondatorul firmei care a facut cercetarea: "Romanii sunt mai conservatori in ceea ce priveste comenzile online. Este o metoda prin care ei se asigura ca isi primesc cu adevarat comanda si pot sa verifice inainte de a plati".

Piata de moda online a depasit anul trecut 100 de milioane de euro si continua sa creasca. Adelina, care se ocupa de marketingul unui magazin online de moda, marturiseste ca primeste 1.000 de comenzi pe zi.

Adelina Oprea, marketing manager: "Valoarea medie a comenzii a crescut si ea undeva la 350 de lei fata de anul trecut, unde era 250. Avem 30.000 de produse afisate pe site".

Aproape 3 milioane de romani si-au facut anul trecut cumparaturile pe internet cel putin o data. Mai putin de jumatate dintre ei si-au luat haine si pantofi.