Traian Basescu: "Romania este statul cu cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE "


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 01:14
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2012 20:40
Categorie: Stiri Economice
Traian Basescu - COVER

Romania are cea mai mica datorie pe cap de locuitor dintre statele UE, totalul datoriilor fiind de 97,9 miliarde, dintre care 22 de miliarde datorie publica, a declarat presedintele Traian Basescu.

"Apropo de datorii, vreau sa stie romanii cum stam din punctul de vedere al datoriilor noastre. Romania are cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE", a spus presedintele. Traian Basescu a precizat ca se refera atat la datoria privata, cat si la cea publica.

"Romania are cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE - vorbesc de datoria publica si datoria privata, dar statul nu plateste decat datoria publica. Totalul datorat de Romania e de 97,9 miliarde, din care 22 de miliarde sunt datoria publica. Restul e datorie privata, datorii ale firmelor, ale cetatenilor, conturile nerezidentilor care se afa in Romania", a spus Basescu.

Seful statului a precizat ca sistemul bancar romanesc este solid si ca, daca nu se produce o prabusire a unei banci, "statul nu are nicio treaba cu datoria privata".

"Putem considera ca avem de platit doar 22 de miliarde, dar in calculele europene se considera toata datoria. Calculul e facut pe total datorie", a spus seful statului. Traian Basescu a precizat ca romanii au fiecare, in "spatele" lor, 4570 de euro datorie, incluzand si datoria privata.

"Asta rezulta din raportul 97,9 miliarde total datorat la 21, 4 milioane de locuitori - cifra oficiala a ultimului recensamant. 4570, asta inseamna ca Romania e statul cu cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE", a spus Basescu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO