PSD, Pro România și ALDE, proiect de lege: Facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți

Dată publicare: 23-03-2020 14:38
Dată actualizare: 23-03-2020 15:49


ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD a anunţat, luni, printr-un mesaj pe Facebook, lista de propuneri pe care le fac PSD, Pro România şi ALDE în contextul stării de urgenţă din ţară.

Președintele interimar PSD a precizat că proiect de lege va fi depus luni, 23 martie, la Parlament, ”cu o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora”. 

Inițiativa legislativă propusă:

 

”- La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

 - La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

- La cererea beneficiarului , persoane fizice și operatori economici , se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.”

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO