Proces important pentru romanii cu credite in franci elvetieni. Ar putea sa plateasca ratele la vechiul curs de schimb

Dată publicare: 20-05-2015 13:09
Dată actualizare: 23-05-2015 07:17


Proces important pentru cei care au credite in franci elvetieni la OTP Bank. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor solicita eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele clientilor, nu doar ale celor care au dat banca in judecata.

Termenul a inceput de mai bine de o ora. Instanta a decis sa accepte ca intervenient in acest dosar doua asociatii pentru protectia consumatorilor - clienti bancari.

Asta inseamna ca vor aduce mult mai multe dosare in acest proces, mult mai multe cazuri de oameni care considera ca au avut de-a face cu clauze abuzive in dosarele lor de imprumuturi in franci elvetieni. Si asta pentru ca ANPC a depus doar cinci cazuri.

Este nevoie, asadar, de mai multe, a spus si judecatorul. ANPC are in total sase procese cu bancile, tocmai pe clauze abuzive.

Acesta este impotriva OTP Bank. Acest proces, care ar putea dura circa un an, este important pentru ca daca ANPC castiga, atunci banca e obligata sa aplice deciziile instantei la toate contractele aflate in derulare.

Sa schimbe practic, din temelii, toate aceste clauze considerate abuzive.

Tags: credite, franci, proces,


VIDEO PROTVPLUS.RO