Prețul petrolului a scăzut. Creșterea dobânzilor e de vină
Prețul petrolului a scăzut luni, pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea dobânzilor, care poate reduce cererea. În ultimele trei săptămâni, prețul petrolului crescuse constant.
Scăderea de preț la țiței a compensat perspectiva unei pieţe mai strânse din cauza reducerilor de producţie ale producătorilor din cadrul OPEC+, transmite Reuters, citat de news.ro.
De altfel, dolarul american a crescut după ce datele privind locurile de muncă din SUA au indicat o piaţă a forţei de muncă strânsă, sporind aşteptările privind o nouă majorare a dobânzii cheie a Rezervei Federale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un dolar puternic face petrolul mai scump pentru deţinătorii de alte valute şi poate afecta cererea.
Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 54 de cenţi, sau cu 0,6%, la 84,58 dolari pe baril, în timpul tranzacţiilor declinul fiind de 1 dolar.
Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut, de asemenea, cu 54 de cenţi, sau cu 0,7%, la 80,16 dolari pe baril.
„Aşteptăm ca tranzacţiile din această săptămână să fie puternic influenţate de datele despre inflaţie de miercuri şi joi, care probabil vor reînvia spectrul ratelor mai mari ale dobânzilor, care ar putea întări dolarul american”, a declarat Jim Ritterbusch, preşedintele Ritterbusch and Associates din Galena, Illinois.
Preţul ţiţeiului a crescut săptămâna trecută cu mai mult de 6%, după ce OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, au surprins piaţa cu o nouă rundă de reduceri de producţie, în vigoare începând din mai.