Presedintele BCE despre criza din Europa: Situatia este "foarte grava"

Ultima actualizare: 29-08-2012 11:37
Mario Draghi

Dupa evaluarile recente negative ale agentiilor de rating, presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, considera ca situatia economica este "foarte grava".

"Situatia s-a agravat de la audierea fostului presedinte al BCE", Jean-Claude Trichet, a spus Mario Draghi in fata membrilor Comisiei pentru Afaceri Economice si Monetare a Parlamentului European.

"Suntem intr-o situatie foarte grava, dar nu trebuie sa ne acoperim fetele", a mai afirmat Draghi.

Cu toate acestea, presedintele Bancii Centrale Europene a lansat un apel pentru detasarea de evaluarile agentiilor de rating, afirmand ca acestea trebuie considerate "un parametru printre multi altii". El a facut aceasta recomandare agentiilor de reglementare, investitorilor si bancilor.

Fondul European de Stabilitate Financiara a pierdut calificativul "AAA", fiind retrogradat cu o treapta, la "AA+", de catre agentia de rating Standard and Poor's. Aceasta agentie nu a exclus revenirea la calificativul "AAA", in cazul in care vor fi oferite garantii suplimentare.

"Sunt necesare contributii suplimentare din partea tarilor care inca au calificativul AAA pentru ca FESF sa isi pastreze aceeasi capacitate si pentru a acorda imprumuturi la acelasi nivel", a declarat Draghi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO