Pesimismul american loveste in burse si in euro. Grecia nu mai are de unde sa stranga cureaua


Ultimul update: Sambata 09 Iunie 2012 01:34
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2011 20:00
Categorie: Stiri Economice

Degringolada la burse si o scadere a monedei euro. Sunt urmarile, declaratiilor pesimiste care au venit de la Banca Centrala Americana. In plus, situatia din Grecia ridica in continuare semne de intrebare.

Grecii s-au infuriat la culme dupa o noua runda de austeritate anuntata de Guvern, la presiunea UE si FMI: micsorarea pensiilor care trec de 1.200 de euro, intrarea in somaj tehnic a 30.000 de salariati din sectorul public si ridicarea pragului minim de impozitare.

Grecii nu mai au loc de strans cureaua, dar chiar si asa, semnalele de la Atena nu sunt deloc incurajatoare pentru burse, care au revenit pe rosu. Iar guvernul italian tocmai a redus puternic estimarile de crestrere economica pentru anul acesta si pentru urmatorii doi.

Miercuri seara, la Washington, Rezerva Federala a esuat intr-o noua tentativa de a linisti pietele financiare. A facut prognoze pesimiste privind economia globala, dar a anuntat in schimb doar masuri de sprijin asteptate si considerate modeste: cumpararea de titluri de Trezorerie in valoarea de 400 de milioane de dolari.

Nici din alte colturi ale lumii nu vin vesti mai bune.

"Unele tari emergente care erau vazute ca locomotive ale cresterii economice mondiale par sa fi incetinit", spune Julien Quistrebert, manager KBL Richelieu.

Inclusiv China. Un raport privind activitatea fabricilor din aceasta tara a indicat o incetinire a cresterii economice.

Economiile Statelor Unite, ale Chinei dar si ale Europei incetinesc. Cum afecteaza Romania
Miliardarii joaca la alt nivel: cumpara tari. Printre ei si un roman. Vezi ultima ravnita
VIDEO PROTVPLUS.RO