Banca Mondiala: "Tarile occidentale nu vor avea nicio scuza daca vor reintra in recesiune"


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 03:42
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2011 18:07
Categorie: Stiri Economice
Robert Zoellick

Presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, a declarat joi ca tarile occidentale nu vor avea nicio scuza daca vor reintra in recesiune, pe care o vor transfera in acest caz si economiei mondiale, transmite AFP.

"In 2008, multi au spus ca nu au anticipat turbulentele. Liderii nu mai in prezent o scuza de acest gen", a afirmat Zoellick la deschiderea adunarilor anuale ale Bancii Mondiale si Fondului Monetar International, la Washington.

El a avertizat ca lumea se afla intr-o zona periculoasa.
"Cred ca declansarea unei noi recesiuni in marile economii ale lumii este improbabila. Dar increderea mea este erodata in fiecare zi de fluxul constant de stiri economice negative", a indicat presedintele BM.

Zoellick a aratat ca o criza fabricata in lumea dezvoltata poate deveni o criza pentru tarile in dezvoltare.

"Europa, Japonia si Statele Unite trebuie sa actioneze pentru a ataca gravele probleme economice, inainte ca acestea sa devina chiar mai serioase pentru restul lunii", a avertizat oficialul.

Intrebat despre ce sfat da acestor tari, Zoellick a facut apel la evitarea protectionismului.

"Am doua sfaturi, atat pentru tarile dezvoltate cat si pentru cele in curs de dezvoltare. Unul dintre ele este sa nu lase lumea sa cada in protectionism", a spus presedintele BM.
Al doilea sfat se refera la agricultura, si anume atunci cand preturile incep sa creasca, trebuie evitate embargourile asupra exporturilor.

Sursa: Mediafax

Cele 10 branduri care vor domina piata mondiala de consum
Reteta succesului in criza. 5 din cele mai mari afaceri ale lumii au fost lansate in recesiune
VIDEO PROTVPLUS.RO