Joia mare pentru leul romanesc. Prima apreciere dintr-o saptamana neagra. Urmeaza luni si mai grele


Ultimul update: Marti 05 Iunie 2012 04:47
Data publicarii: Joi 17 Mai 2012 19:27
Categorie: Stiri Economice

Dupa o saptamana de cosmar, leul s-a apreciat in sfarsit joi, desi vorbim despre un castig mai mic de un ban. Chiar si asa, multi experti spun ca urmeaza un nou val de depreciere si considera ca in urmatoarele 9 luni, euro nu va cobori sub 4,5 lei.

Oficialii BNR ne asigura ca vor tine situatia sub control, indiferent ce se va intampla in Romania sau peste hotare. Dar refuza sa-si faca publice predictiile.

Austriecii de la Raiffeisen se asteapta la un curs de 4,45 de lei pentru un euro in urmatoarele 8 luni.

Grecii de la Bancpost sunt usor mai optimisti si avanseaza cifra de 4,4 de lei pana la finele anului.

Pesimistii de serviciu sunt olandezii de la ING. Ei cred ca euro va ramane pe tot parcursul lui 2012, dar si la inceputul lui 2013, peste 4,5 lei.

Oficialii BNR nu vor sa se sufle nicio vorba despre calculele lor. Acum fix un an, romanii isi calculau ratele la un curs de 4,1 de lei. La o rata de 300 de euro prin cresterea cursului pana la 4,5 lei, omul va da in plus 1.440 de lei pe an, aproape cat un salariu mediu.

Specialistii din banca centrala ne asigura ca bancile din Romania sunt 100% sigure, in ciuda situatiei din Grecia. Din ianuarie si pana in prezent, strainii care isi tineau economiile aici au retras 500 de milioane de euro , dar chiar si asa au in continuare la noi 8 miliarde de euro.

 

Tags: euro, leu,

Analiza: Iesirea Greciei ar provoca in zona euro pierderi de ordinul sutelor de miliarde de euro
Cursul a coborat usor fata de nivelul de ieri. 1 euro = 4,4435 lei
Doua mari puteri, in pericol sa se prabuseasca daca Grecia iese din zona euro
VIDEO PROTVPLUS.RO