Italianul care face bani din agricultură în România. ”Vă vindeți prea ieftin terenurile”


Ultimul update: Duminica 31 Martie 2019 15:54
Data publicarii: Duminica 31 Martie 2019 15:50
Categorie: Stiri Economice
Biagio Scrofani

Un italian stabilit în România în urmă cu 18 ani face bani din culturile cu usturoi și s-a înscris deja și în programul derulat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale destinat cultivatorilor acestei plante.

Unul dintre cultivatorii înscriși în program, din județul Iași, este Biagio Scrofani. Acesta este de meserie inginer agronom şi a decis să îşi încerce norocul în agricultură, devenind astfel un concurent puternic pe piaţa usturoiului din Iaşi şi din Moldova, scrie Bună Ziua Iași. Ministerul Agriculturii vrea să subvenţioneze cultura cu 1.000 de euro la hectar.

Biagio Scrofani a arendat un teren şi s-a apucat de treabă. Cultivă usturoi pe aproape două hectare

"Soiurile pe care le am sunt româneşti, o parte, dar şi din Spania. Mi-a fost greu să mai găsesc seminţe româneşti de usturoi. Chiar dacă în România sunt regiuni recunoscute pentru usturoiul de calitate, cum este cel de Copălău, nu am mai găsit seminţe. S-au mai pierdut din tradiţiile legumicultorilor din aceste zone", spune italianul.

”Solurile sunt bune, chiar foarte bune. Păi aici un teren se vinde cu 3.500-4.000 de euro, foarte ieftin. La noi, în Italia, cel mai bun sol, că cel pe care l-am găsit eu aici, costă 80.000 de euro hectarul. Vă vindeţi ieftin terenurile. Eu m-am îndrăgostit de ţara voastră repede, e frumoasă, dar e păcat că din România nu se mai exportă, ci se importă mult. Aţi avut fabrici, acum nu mai este nimic. Eu cred ca peştele de la cap se împute. Mama mea, care mă supraveghează din Italia, de fiecare dată când vine aici îmi spune că românii nu au ştiut să păstreze tradiţiile, valorile, bogăţiile lor", spune Biagio Scrofani.

Producţia pe care o va avea Biagio în iunie va fi de minim 3.000 de kilograme pe hectar. Acesta spune că nu a avut probleme birocratice în privinţa programului de minimis.

Înscrierile în programul de susţinere a producţiei autohtone de usturoi continuă până la jumătatea lunii mai.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BZI

VIDEO PROTVPLUS.RO