Interviul dat de Mark Zuckerberg inainte sa devina unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta. Ce zicea la 20 de ani

07-02-2016 15:23

Mark Zuckerberg

Facebook a implinit 12 ani de curand, iar Mark Zuckerberg nu si-a imaginat niciodata ca un proiect mic, la care a lucrat doar o saptamana, va schimba pentru totdeauna felul in care comunica o intreaga lume.

In iunie 2004, la 4 luni dupa ce s-a lansat "TheFacebook.com", Mark a acordat un interviu pentru ziarul universitatii Harvard. Doar ce implinise 20 de ani in acest moment si nici prin cap nu-i trecea ca va deveni unul dintre cei mai cunoscuti si bogati oameni din lume.

Pe atunci, tanarul Mark spunea ca isi petrece cateva ore pe noapte programand mici proiecte si ca este "ca un copil mic", pentru ca se plictiseste repede, iar calculatoarele sunt singurele care ii trezesc interesul.

Un mic proiect a fost si Facebook, care trebuia sa fie o retea de socializare restransa, doar pentru studentii de la Harvard: "Mi-a luat o saptamana sa-l creez".

"Scopul meu in viata este sa nu am un job. Sa fac lucruri cool este ceva ce imi place, sa nu am pe cineva care sa-mi spuna ce sa fac sau sa-mi dea un timp limita, acesta este luxul pe care il caut. Banuiesc ca la un moment dat o sa fac ceva care sa fie si probitabil", a declarat el.

Astazi, Mark are planuri mult mai indraznete. El si-a propus ca reteaua de socializare pe care o conduce sa ajunga la 5 miliarde de utilizatori pana in 2030, ceea ce ar insemna ca aproximativ 60% din populatia planetei sa fie pe Facebook.

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO