Firmele care le vând românilor "timp liber". Câte minute câştigi pentru 30 de euro

×
Codul embed a fost copiat

Visul unei vieți libere, în care să-şi fie proprii șefi, i-a determinat pe mai mulți tineri să își încerce norocul în afaceri.

Pe lângă curaj, ca să reușească în această lume, au avut nevoie de idei, menite să cucerească nişte clienţi nedescoperiţi de afacerile clasice. Astfel s-au născut mici firme care îi ajută pe oameni să câștige timp liber, de la reprezentantul auto, care îți rezolvă orice problemă legată de mașină, până la echipa care te ajută să-i faci cadou unei persoane dragi, o experiență de neuitat.

Gabi Durbaca este proprietarul unei mici afaceri care se ocupa cu rezolvarea oricăror probleme legate de maşini. La el apelează cei care n-au timp să meargă să-şi schimbe cauciucurile, să îşi facă ITP sau chiar să-şi spele maşina.

Gabi Durbaca, proprietar firmă servicii auto: "Întreţinerea este din punctul meu de vedere cea mai interesantă din toată afacerea asta pentru că practic îţi economiseşte extrem de mult timp".

Citește și
drumul expres Craiova-Pitești, autostrazi, românia, investiții, serbia, autostrada grecia
Cum explică ministrul Transporturilor lipsa autostrăzilor în România. Replica lui Dragnea
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Tot el își ajută clienții să își cumpere o mașină nouă, să o înmatriculeze sau să vândă una veche.

Gabi Durbaca, proprietar firmă servicii auto: "Le oferim timp liber, pe scurt".

Timp liber pentru care clienţii plătesc între 30 şi 500 de euro plus TVA, în funcţie de operaţiune.

Claudia Ifrim, clientă: "Cred că este cel mai simplu mod de a-ţi rezolva problemele cu maşina".

Gabi are acum în medie 30 de clienţi pe lună care îi asigura o marjă de profit de 15-20%. Cam tot atât reușește să obțină și Oana Pascu, o tânără care a renunțat la cariera într-o corporaţie pentru a crea cadouri cu adevărat unice.

Oana Pascu, proprietar firmă cadouri experiențiale: "Am vrut ca prin experienţele la care suntem complice pentru clienţii noştri chiar să aducem memorabilitate, să rămână în memorie peste ani şi ani".

Întâlniri cu sportivii preferaţi, salturi cu parașuta, survol cu elicopterul, escapade romantice în hoteluri de lux, cine rafinate, ședințe relaxante la spa sau degustări de vinuri, sunt doar câteva dintre experiențele cele mai vândute de Oana care a ştiut de la început cui se adresează.

Oana Pascu, proprietar firmă cadouri experiențiale: "Oameni ocupaţi care nu au foarte mult timp liber să caute prin magazine, de multe ori nu au nici inspiraţie fix în momentul, în clipă liberă pe care o au, dar care îşi doresc foarte mult să facă o surpriză deosebită".

Alex Neștian închiriază costume pentru ocazii deosebite. Ceea ce face special afacerea lui însă este faptul că orice costum închiriat poate fi modificat pentru fiecare client.

Alex Neștian: "Încercam să aducem acel costum la cea mai apropiată formă de corpul clientului. Modul prin care noi facem modificările, faptul că nu tăiem materialele şi nu ne tăiem rezervele de material din interior îmi permite ca la un moment dat, un produs care a fost strâmtat de exemplu să pot să-l şi lărgesc la loc".

Andrei Coman, client: "Mă ocup cu organizat şi prezentat evenimente şi-am nevoie de foarte multe ţinute şi dac-ar fi să-mi cumpăr în fiecare lună câte 5 ţinute ar fi foarte complicat".

Toată ținuta aleasă îl costă 600 de lei. Dacă ar fi vrut ceva mai sofisticat precum un frac sau o redingotă atunci ar fi plătit până la 900 de lei. Oricum, mult mai avantajos decât unul nou care costă câteva mii de lei"

Și Alex Neștian a ajuns la aproape 60 de clienți lunar ceea ce l-a determinat să ia decizia să se extindă. Mai ales că anul trecut a și câștigat o finanțare de 50.000 de euro la un concurs pentru start-upuri.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Semnal de alarmă. S-a triplat numărul pacienților cu afecţiuni ale tiroidei
Semnal de alarmă. S-a triplat numărul pacienților cu afecţiuni ale tiroidei

Medicii endocrinologi trag un semnal de alarmă: s-a triplat numărul pacienților cu afecţiuni ale tiroidei. Statisticile îi vizează în special pe cei din mediul urban, iar cele mai întâlnite afecţiuni sunt cauzate de lipsa de iod din organism.

Cum explică ministrul Transporturilor lipsa autostrăzilor în România. Replica lui Dragnea
Cum explică ministrul Transporturilor lipsa autostrăzilor în România. Replica lui Dragnea

Este oficial. Au început lucrările pentru drumul expres Craiova-Pitești. În prima fază, va fi gata primul tronson, până la Slatina.

Tacâmurile, bețișoarele și paiele din plastic, interzise. Statele UE au termen 2 ani
Tacâmurile, bețișoarele și paiele din plastic, interzise. Statele UE au termen 2 ani

Tacâmurile de unică folosinţă, paiele şi beţişoarele de urechi din plastic vor fi interzise şi înlocuite cu unele bio-degradabile.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.