I se spune "Regina muzicii pop" si este cea mai bogata vedeta din muzica in 2014. Topul muzicienilor cu cele mai mari averi

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14

Nu degeaba i se spune "Regina muzicii pop". Madonna este cea mai bogata vedeta din industria muzicii.

Cantareata de 56 de ani are o avere estimata la 800 de milioane de dolari, in scadere totusi fata de anul trecut, cand a fost evaluata la un miliard de dolari.

madonna
Cu o cariera intinsa pe aproape trei decenii si mai bine de 300 de milioane de albume vandute, Madonna este lider necontestat al topului realizat de compania de cercetare Wealth-X.

Mai trebuie mentionat insa ca Madonna are afaceri banoase in domeniul modei si colaborari in cinematografie.

In lunga lui cariera de membru al trupei The Beatles si apoi in aventura muzicala solo, Paul McCartney a adunat 660 de milioane de dolari.

Iar suma va tot creste in anii urmatori, pe masura ce artistul de 72 de ani va incepe sa incaseze din nou drepturile de autor pentru piesele celor de la The Beatles, cumparate in trecut de Michael Jackson.

Dr. Dre si P. Diddy sunt pe pozitiile trei si patru in clasament, cu averi estimate la 650, respectiv 640 de milioane de dolari. Amandoi s-au dedicat in ultima perioada afacerilor si au lasat muzica pe locul doi, o alegere care s-a dovedit profitabila.

Dr. Dre si-a vandut la inceputul anului compania Beats Electronics, producatoare de echipament audio, celor de la Apple, pentru suma de 3 miliarde de dolari.

Celine Dion este ultima in top cinci. Cantareata de origine canadiana, in varsta de 46 de ani, are o avere estimata la 630 de milioane de dolari.

Celine a incheiat un contract cu un hotel din Las Vegas, pana in 2019, si - chiar daca a fost nevoita sa faca o pauza din cauza unei probleme de sanatate - va reveni pe scena in martie, anul viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO