Guvernul a aprobat programul "Prima chirie". Cine sunt persoanele care pot beneficia de ajutor de la stat

Ultimul update: Sambata 21 Ianuarie 2017 05:00
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2017 12:42
Categorie: Financiar
bloc

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, o masura asumata de coalitia de guvernare si anume programul "Prima chirie".

"Am adoptat acte normative extrem de importante pentru noi, pentru programul de guvernare pe care o sa il punem in practica. (...) Primul punct pe ordinea de zi a fost o ordonanta de urgenta care reglementeaza un punct la care, de asemenea, ne-am angajat si anume "Prima chirie". Saptamana trecuta am avut in prima lectura aceasta ordonanta de urgenta", a declarat Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat de presa al Executivului, in vederea derularii programului "Prima chirie", Guvernul a modificat si completat prin OUG Legea nr. 76/ 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in scopul incurajarii in munca a somerilor.

"Astfel, se acorda o prima de relocare persoanelor inregistrate ca someri la agentiile pentru ocuparea fortei de munca ce se incadreaza in munca, potrivit legii, intr-o alta localitate, situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea de domiciliu sau resedinta si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia.

Prima de relocare este acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj si este egala cu 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (plata chiriei si a utilitatilor) in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei", precizeaza comunicatul.

Conform sursei citate, prima de relocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete lunare nu depasesc suma de 5.000 lei/ luna, in situatia in care sunt singure sau impreuna cu familiile acestora, si care se incadreaza in munca pentru o perioada de cel putin 12 luni.

"Prima de relocare se acorda lunar, pe o perioada de 36 de luni. Prima de relocare se acorda la cerere si nu se cumuleaza cu prima de incadrare sau cu prima de instalare, prevazute in legislatie", informeaza Guvernul.

bloc Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Social-democratii au devenit proprietarii cu acte in regula ai sediului din soseaua Kiseleff. Pentru ce vor plati insa chirie
Social-democratii au devenit proprietarii cu acte in regula ai sediului din soseaua Kiseleff. Pentru ce vor plati insa chirie
Studentii din Bucuresti vor primi o bursa de 500 de lei, daca vor indeplini anumite conditii. Ce a decis primaria Capitalei
Studentii din Bucuresti vor primi o bursa de 500 de lei, daca vor indeplini anumite conditii. Ce a decis primaria Capitalei
ANAF tinteste romanii care isi inchiriaza proprietatile. Anuntul facut de presedintele Fiscului
ANAF tinteste romanii care isi inchiriaza proprietatile. Anuntul facut de presedintele Fiscului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Brexit
Theresa May pregătește cea mai proastă variantă de Brexit. Mii de militari, gata să intervină
Prețul gazelor naturale, plafonat la 68 lei/MWh din cauza ”comportamentului producătorilor”
Românii vor putea să se retragă de la Pilonul II de pensii. Condițiile anunțate
Începe programul ”rabla pentru electrocasnice”. Ce valoare vor avea voucherele
Cei mai buni angajatori din România în 2018. În top 10 se află și două instituții de stat
Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a făcut precizări despre viitoarea taxă auto
Programul Rabla pentru electrocasnice
Programul “Rabla” pentru electrocasnice. Ce aparate se pot cumpăra cu voucherele de la stat
Brexitul dărâmă economia Marii Britanii și o bagă în recesiune. Anunțul făcut la Londra
Săptămâna de lucru de 4 zile și plata pentru 5 devine realitate. Ce au observat angajatorii
Românii au tendința să cheltuiască tot mai mult de Sărbători. Sfaturile economiștilor
Condiții drastice pentru europenii care vor să se angajeze în Marea Britanie, după Brexit
Comisia Europeană cere României să recupereze de la Oltchim ajutoare de 335 milioane euro