Guvernul a aprobat programul "Prima chirie". Cine sunt persoanele care pot beneficia de ajutor de la stat

Ultimul update: Sambata 21 Ianuarie 2017 05:00
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2017 12:42
Categorie: Financiar
bloc

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, o masura asumata de coalitia de guvernare si anume programul "Prima chirie".

"Am adoptat acte normative extrem de importante pentru noi, pentru programul de guvernare pe care o sa il punem in practica. (...) Primul punct pe ordinea de zi a fost o ordonanta de urgenta care reglementeaza un punct la care, de asemenea, ne-am angajat si anume "Prima chirie". Saptamana trecuta am avut in prima lectura aceasta ordonanta de urgenta", a declarat Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat de presa al Executivului, in vederea derularii programului "Prima chirie", Guvernul a modificat si completat prin OUG Legea nr. 76/ 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in scopul incurajarii in munca a somerilor.

"Astfel, se acorda o prima de relocare persoanelor inregistrate ca someri la agentiile pentru ocuparea fortei de munca ce se incadreaza in munca, potrivit legii, intr-o alta localitate, situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea de domiciliu sau resedinta si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia.

Prima de relocare este acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj si este egala cu 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (plata chiriei si a utilitatilor) in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei", precizeaza comunicatul.

Conform sursei citate, prima de relocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete lunare nu depasesc suma de 5.000 lei/ luna, in situatia in care sunt singure sau impreuna cu familiile acestora, si care se incadreaza in munca pentru o perioada de cel putin 12 luni.

"Prima de relocare se acorda lunar, pe o perioada de 36 de luni. Prima de relocare se acorda la cerere si nu se cumuleaza cu prima de incadrare sau cu prima de instalare, prevazute in legislatie", informeaza Guvernul.

bloc Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Social-democratii au devenit proprietarii cu acte in regula ai sediului din soseaua Kiseleff. Pentru ce vor plati insa chirie
Social-democratii au devenit proprietarii cu acte in regula ai sediului din soseaua Kiseleff. Pentru ce vor plati insa chirie
Studentii din Bucuresti vor primi o bursa de 500 de lei, daca vor indeplini anumite conditii. Ce a decis primaria Capitalei
Studentii din Bucuresti vor primi o bursa de 500 de lei, daca vor indeplini anumite conditii. Ce a decis primaria Capitalei
ANAF tinteste romanii care isi inchiriaza proprietatile. Anuntul facut de presedintele Fiscului
ANAF tinteste romanii care isi inchiriaza proprietatile. Anuntul facut de presedintele Fiscului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lia Olguța Vasilescu
Când ar urma să fie majorat din nou salariul minim pe economie
Ce spune Teodorovici despre înghețarea salariilor bugetarilor în 2019. ”Este un scenariu”
Florin Cîţu: Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor în 2019. Ce scrie în programul de guvernare
Creșterea economică a Chinei, la cel mai scăzut ritm din 2009. Care sunt cauzele
Reacţiile lăutarilor, după ce au aflat că ANAF verifică nunţile. Nici Tăriceanu nu e mulţumit
Banca Mondială: “Regândiţi tot sistemul de taxare, analizaţi totul, inclusiv cota unică! Pericolul se apropie"
robor
Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele două luni
Țara în care trăiesc cei mai mulți români răstoarnă Europa. Ce se întâmplă cu moneda euro
Cuplurile căsătorite, în vizorul ANAF. Riscă amendă de 5.000 de lei
”Cea mai mare fraudă fiscală din istoria Europei”: 55 de miliarde de euro
Românii care au făcut nuntă, luați la întrebări de ANAF. Ce cupluri vor primi solicitări
Subvenții pentru diesel. Câți bani primesc proprietarii pentru a-și schimba mașinile pe motorină