Der Spiegel: Rabdarea FMI se apropie de sfarsit. Se analizeaza oprirea sprijinului pentru Grecia

22-07-2012 15:11

Grecia

FMI analizeaza oprirea sprijinului pentru Grecia, din cauza incapacitatii acestei tari de a-si respecta angajamentele asumate in programul de salvare convenit cu creditorii, potrivit unui articol care va aparea luni in Der Spiegel.

Grecia ar putea intra in default in luna septembrie, se arata in articolul publicatiei germane, conform caruia rabdarea oficialilor FMI se apropie de sfarsit.

"Oficiali de rang inalt ai Fondului au informat Uniunea Europeana ca FMI nu mai vrea sa mai ajute Grecia", potrivit publicatiei germane.

CITESTE SI: Cele mai sarace 5 tari ale lumii

FMI si-a mentinut punctul de vedere ca Grecia trebuie sa reduca raportul dintre datorii si PIB la 120% pana in 2020, pentru ca datoria publica sa devina sustenabila pe termen mediu, dar reprezentantii institutiei sunt foarte pesimisti in legatura cu capacitatea tarii de a face acest lucru.

"Acordarea unui timp mai indelungat Greciei pentru respectarea tintelor fixate ar necesita un ajutor suplimentar de 10-50 miliarde de euro", estimeaza UE, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI.

Multe dintre guvernele tarilor din zona euro nu sunt dispuse insa sa faca noi concesii Greciei. Pe de alta parte, majoritatea guvernelor considera ca riscurile legate de iesirea Greciei din zona euro pot fi tinute sub control.

CITESTE SI: Declaratia surprinzatoare a presedintelui BCE vizavi de moneda unica

Sursa: Mediafax

Tags: fmi, ue, grecia,


VIDEO PROTVPLUS.RO