Cristian Hostiuc de la ZF, despre intalnirea de la Cotroceni: "Rar am vazut o asemenea discutie economica superficiala"


Ultimul update: Vineri 18 Iulie 2014 00:47
Data publicarii: Marti 15 Iulie 2014 12:22
Categorie: Stiri Economice
Cristian Hostiuc

Directorul editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc, comenteaza efectul publicarii inregistrarii discutiei de la Palatul Cotrocei, dintre presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

"Mai bine nu le facea pentru ca rar am vazut o asemenea discutie economica superficiala pe tema reducerii unor taxe care influenteaza fluxurile de cash, bilantul companiilor si veniturile angajatilor. Plus ca la discutii ar fi trebuit sa participe in primul rand reprezentantii mediului de afaceri si a celui de cercetare economica." - scrie Hostiuc despre inregistrarile de la Palatul Cotroceni.

Directorul editorial al Ziarului Financiar este de parere ca atat ministrul Finantelor, cat si premierul, sunt total nepregatiti sa explice influenta reducerii CAS in economie si apoi in bugetul de stat: "Si ganditi-va ca cei doi au in subordine institute de analiza si mii de oameni care ar trebui sa faca analize de impact pana la ultima zecimala."

"De asemenea, cu toate ca nu este obligatia lui, presedintele Romaniei ar fi trebuit sa vina cu propriile analize economice, care sa fie mai puternice, mai consistente si mai justificative, ca sa demonstreze ca premierul si ministrul Finantelor gresesc. In echipa presedintelui si la discutia de la Cotroceni s-a aflat un fost ministru de Finante, Bogdan Dragoi." - mai afirma Cristian Hostiuc.

CITITI SI: Intalnirea de la Cotroceni, VIDEO integral. Basescu: "Avem si MTO". Ponta: "Poftiti?"

El subliniaza faptul ca atat presedintele, cat si premierul ar trebui sa fie de aceeasi parte a baricadei cand este vorba de economie, de crestere, de investitii si de locuri de munca: "Daca echipa de la palatul Victoria nu are toate datele, echipa de la Cotroceni ar fi trebuit sa vina ea cu datele si sa vada impreuna cum pot face sa se intample reducerile de taxe si impozite."

Cititi integral editorialul semnat de Cristian Hostiuc pe www.zf.ro

Sursa: Ziarul Financiar

VIDEO PROTVPLUS.RO