Codul Fiscal s-a modificat din nou. Cati bani or sa va mai ramana in cazul in care castigati marele premiu la Loto


Ultimul update: Joi 15 Ianuarie 2015 00:15
Data publicarii: Luni 12 Ianuarie 2015 14:16
Categorie: Stiri Economice
bani multi in mana

Pe pagina de Internet a ANAF a fost publicat luni o versiune actualizata a Codului Fiscal. Cum ne afecteaza aceste modificari?

Modificarile publicate pe site-ul Agentiei Nationale de Administrate Fiscala au fost adoptate la sfarsitul anului trecut prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 92/2014, publicata in Monitorul Oficial din 20 decembrie, dar si prin OUG 80, adoptata pe 12 decembrie. Este vorba de doua serii de dispozitii, care vor intra in vigoare la date diferite, dar care au intrat in Codul Fiscal de la 1 ianuarie

Gasiti aici Codul Fiscal modificat, pe site-ul ANAF

Prima serie de masuri se refera la veniturile obtinute din jocuri de noroc – fie ca e vorba de automatele cunoscute drept “pacanele” sau de premiile de la tragerea loto 6/49. Aceste venituri se vor impune, prin retinere de la sursa, cu o cota de 1% aplicata tuturor sumelor incasate de un participant de la organizatorul jocului.

In plus, veniturile din jocuri de noroc care depasesc echivalentul a 15.000 euro vor fi impozitate cu 16% iar cele care depasesc 100.000 euro, cu 25%. Se vor impozita, dar nu prin retinere la sursa ci prin declaratia e contribuabililui, veniturile obtinute din jocuri de noroc online, dar si cele de la „slot-machine, lozuri si festivaluri de poker.” Plafoanele de impozitare sunt aceleasi. Masura se aplica de la 13 februarie 2015.

La 1 februarie intra in vigoare o altra serie de prevederi noi din codul fiscal, cele din OUG 80/2014. De pilda, nivelul accizelor va fi calculat in lei, vor exista reguli noi pentru cei care aplica regimul special de TVA pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune. Si tot de la 1 februarie, persoanele impozabile pentru care determinarea venitului anual se efectueaza in sistem real vor fi obligate sa completeze Registrul de evidenta fiscala, pentru stabilirea venitului net anual.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO