"Cel mai riscant este sa nu risti nimic". Scrisoarea deschisa a lui Zuckerberg catre investitori


Ultimul update: Sambata 28 Aprilie 2012 17:56
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2012 09:01
Categorie: Stiri Economice
Mark Zuckerberg

Facebook a depus miercuri dosarul de listare la Bursa, dezvaluind ca intentioneaza sa puna pe piata titluri in valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari, relateaza AFP.

Site-ul cu 845 de milioane de utilizatori nu a raportat data prevazuta a tranzactiei care se anunta a fi cel mai important eveniment financiar al anului pentru pietele bursiere, depasind cu mult operatiunea Google din 2004 (1.67 miliarde de dolari).

"Nu am construit servicii pentru a castiga bani, am castigat bani pentru a construi servicii mai bune", a declarat patronul fondator al Facebook, Mark Zuckerberg, intr-o scrisoare adresata investitorilor care a insotit dosarul.

La aproape opt ani de la lansarea site-ului intr-o camera de camin a Universitatii Harvard, acesta revendica o cifra de afaceri anuala de 3,71 de miliarde de dolari pentru 2011, dublata intr-un an.

Castigurile au fost de 668 milioane de dolari.

Facebook nu a indicat in dosarul inaintat autoritatilor bursiere numarul de actiuni pe care intentioneaza sa le vanda sau pretul lor.

Iata scrisoarea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, catre cei care vor sa cumpere actiuni:

Concentrati-va pe impact

Daca vrem sa obtinem cel mai mare impact, cel mai bun lucru este sa ne asiguram ca ne concentram atentia in rezolvarea celor mai importante probleme. Pare simplu, insa credem ca cele mai multe companii sunt deficitare la acest capitol si pierd mult timp. Ne asteptam ca toti cei de la Facebook sa fie capabili sa gaseasca cele mai mari probleme si sa lucreze la rezolvarea acestora.

Actionati repede

Actionand repede ne ajuta sa construim mai mult si sa invatam mai repede. Insa, majoritatea companiilor incetinesc ritmul pe masura ce se dezvolta, pentru ca se tem mai mult de greseli decat de pierderea unor oportunitati daca nu actioneaza repede. Noi avem un dicton: “Actioneaza repede si sparge bariere”. Ideea este ca daca nu spargi niciodata bariere, probabil nu actionezi suficient de repede.

Fii curajos

Sa construiesti lucruri marete inseamna sa-ti asumi riscuri. Acest lucru poate fi infricosator si impiedica majoritatea companiilor sa faca lucrurile curajoase pe care ar trebui sa le faca. Insa, intr-o lume care se shimba atat de repede, esecul este garantat daca nu isi asumi niciun risc. Avem un alt dicton: “Cel mai riscant este sa nu risti nimic”. Noi ii incurajam pe toti sa ia decizii indraznete, chiar daca pot fi gresite.

Fii deschis

Credem ca o lume deschisa este o lume mai buna, pentru ca oamenii care detin mai multe informatii pot lua decizii mai bune si pot avea un impact mai mare. Este valabil si pentru compania noastra. Ne straduim sa ne asiguram ca toti cei de la Facebook au acces la cat mai multa informatie posibil despre fiecare sector al companiei, in scopul de a lua cele mai bune decizii si de a avea cel mai mare impact.

Construiti valori sociale

Inca o data, Facebook exista pentru a face societatea mai deschisa si conectata si nu doar pentru a construi o companie. Ne asteptam ca toti cei de la Facebook sa se concentreze in fiecare zi pe construirea de noi valori pentru societate."

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO