Ce-ți dorești pentru București? Alege cele mai importante proiecte de modernizare a orașului

Ultima actualizare: 12-02-2019 16:34
Chestionar Bucuresti

Zonele metropolitane și aglomerările urbane sunt motoarele economice ale unei economii. De-a lungul istoriei, nicio regiune sau țară nu a reușit să se dezvolte fără a se urbaniza în paralel.

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan.

Astfel, până pe 22 martie, cetățenii și actorii locali din București sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașului lor, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, realizată în parteneriat și cu Urbanize Hub.

Ce trebuie făcut? Fiecare cetățean este încurajat să acceseze linkul către chestionar - kwiksurveys.com/s/e7k9afsk, să aleagă orașul București și să ierarhizeze (prin drag & drop) proiectele generate pentru oraș, de la 1 la 10, în funcție de importanța și impactul asupra comunității locale și a regiunii metropolitane.

Cele 10 proiecte propuse pentru București-Ilfov sunt:

1.Modernizarea la 4 benzi a Centurii Bucureștiului - Tronsonul Sud și Tronsonul între A2 și DN2
2.Spitalul Metropolitan București
3.Laser Valley Măgurele
4.Modernizarea căii ferate București - Pitești
5.Extinderea și modernizarea rețelei de metrou: Extindere Magistrala 2 (M2), Extindere M3, Realizare M4, Extindere M5, Realizare M6 (Otopeni), Realizare M7 (Bragadiru-Voluntari), Depoul Alexandria-Colentina
6.Modernizarea căii ferate București - Craiova
7.Realizarea centurii feroviare a Bucureștiului și conectarea Aeroportului Internațional "Henri Coandă" la rețeaua feroviară
8.Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional "Henri Coandă"
9.Realizarea Autostrăzii de Centură A0
10.Reabilitarea integrată a centrului vechi (alei pietonale, spații verzi, piețe, piațete, piste pentru bicicliști)

La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană pentru București.

Prin implicarea în această inițiativă, cetățenii ajută la construirea viziunii de dezvoltare urbană și metropolitană a Bucureștiului. Odată existentă această viziune, autoritățile publice pot continua procesul de dezvoltare și urbanizare, într-un mod strategic si sustenabil, ce are mai multe șanse să ofere cetățenilor calitatea vieții dorită.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO