Ce spune ministrul Sănătăţii despre bugetul pe 2020. „Voi fi peste prietenul meu”

Ultima actualizare: 14-12-2019 22:06
Victor Costache
Agerpres

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat la Iaşi că bugetul alocat acestui sector în 2020 va fi mai mare ca în acest an, dar că niciodată nu este mulţumit şi că luni se va duce iar peste “prietenul“ său de la Finanţe, Florin Cîţu.

„Niciodată nu-s mulţumit de bugetul pentru Sănătate. Sunt zone unde este mai mare, iar în alte zone e doar puţin mai mare. Suntem la negocieri. Luni voi fi iar peste prietenul meu, Ministrul de Finanţe. I-am spus încă de la numire că voi fi cel mai mare coşmar al lui“, a precizat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, potrivit News.ro.

El a recunoscut că va fi un buget cu unele limite în 2020 pentru sectorul medical, dar că îşi doreşte ca procentul din PIB să crească în anii următori, către media europeană.

„Ok, avem bugetul cu limite pe anul ăsta, dar îmi doresc pe 2021 să ne apropiem de practicile europene şi să scăpăm de procentul de 5,6 din PIB alocat pentru Sănătate şi să ne apropiem de standardele europene. Ştiţi foarte bine că media europeană este de nouă la sută“, a adăugat ministrul Victor Costache.

Când ar putea fi adoptat bugetul pe 2020

 

„Obiectivul nostru este de a reuşi adoptarea bugetului de stat şi a Legii asigurărilor sociale până în 31 decembrie. Dacă constatăm că este posibil să atingem acest obiectiv prin dezbaterea obişnuită în Parlament, vom apela la dezbatere”, a transmis Ludovic Orban.

Orban preciza că orice amendament adus Legii bugetului şi care este oportun va fi admis, indiferent de modul în care se a adopta legea.

„Orice amendament benefic pentru care există resurse şi aduce câştiguri pentru economie şi societate va fi acceptat”, spunea Orban.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO