Ce beneficii extrasalariale își doresc românii. 55% dintre angajați se așteaptă să primească primă de Paște

Ultima actualizare: 21-04-2022 15:52
Job

Conform unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs, 55% dintre angajați se așteaptă să primească primă de Paște de la angajator, iar 47% dintre ei speră ca aceasta să fie sub formă de bani.

Alți 10% se așteaptă să primească tichete/vouchere cadou, iar 4% coșuri cu produse de sezon.

Bonusurile și primele de sărbători au ajuns să fie tot mai importante pentru angajați. Astfel, 63% dintre respondenți au spus că acordarea de bonusuri și prime cu ocazia sărbătorilor reprezintă un criteriu esențial pentru ei atunci când aleg un angajator. Pentru alți 30%, ele sunt binevenite, dar alte beneficii contează mai mult, în timp ce doar 7% au declarat că ar renunța la prime și bonusuri în favoarea altor beneficii.

Ce beneficii oferă angajatorii

Deficitul forței de muncă de pe piața din România, a determinat companiile să gândească strategii și tehnici pentru atragerea și retenția specialiștilor. Astfel că pachetele de beneficii extra salariale au intrat în lumina reflectoarelor.

Cele mai frecvente beneficii în oferta companiilor sunt: tichetele de masă, bonusul de performanță, abonamentul la servicii medicale, trainingurile de specializare și primele de sărbători.
Pachetele de beneficii extrasalariale sunt diferite, în funcție de industria în care activează compania și numărul de angajați, domeniul și experiența candidatului. Totodată pandemiei a determinat companiile și angajații să se adapteze, reconfigurând pachetul de beneficii, astfel că beneficii ca posibilitatea de a lucra remote sau un timp de lucru flexibil sunt din ce în ce mai frecvente, sau chiar introducerea unor beneficii noi ca accesul la un psiholog sau buget pentru decorarea spațiului de lucru de acasă.

Ce își doresc angajații

Când sunt în căutarea unui loc de muncă, românii se uită la oferta salarială, domeniul de activitate al firmei și pachetul de beneficii. În topul preferințelor privind pachetul de beneficii rămâne asigurarea sau decontarea transportului de către angajator, iar asta nu este de mirare în condițiile în care doar 46% dintre angajații white collar(muncitori la birouri) își desfășoară munca exclusiv de acasă iar pentru pozițiile blue collar (muncitori specializați) activitatea se desfășoară aproape exclusiv la sediile companiilor.

În topul preferințelor românilor se mai numără bonusurile de performanță, programele de dezvoltare profesională, asigurarea privată de sănătate, abonamente la clinici medicale private, prime de sărbători și traininguri pentru dezvoltarea abilităților digitale.

Date sunt oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO