Cei care au deja cam tot ce le trebuie se gândesc, însă, la lucruri extrem de scumpe, unele unicat.

Aşa că există o piaţă pentru clienţii extrem de pretenţioşi, care se întinde de la bijuterii şi ceasuri de lux la haine de colecţie, făcute pe comandă.

Unul dintre cele mai scumpe locuri din lume este Rodeo Drive din Beverly Hills, locul unde se găsesc cele mai exclusiviste și sumpe magazine. Aici, luxul este la el accasă, dacă vorbim de pietre prețioase, bijuterii, haine și fel de fel de cadouri. Mulți dintre cei care vizitează cartierul se bucură doar să privească vitrinile strălucitoare. Iar cei care au foarte mulți bani și sunt extravaganți pot trece și pragul unui astfel de magazin.

Nicholas Pakzad, House of Bijan: „Nicăieri în lume nu veți găsi aceste culori, această calitate, această atenție la detalii pe care le punem în colecțiile noastre și, deigur, exclusivitatea. Să spunem că acest set de cravate sau acest sacou sunt unice în lume și puteți fi mândri că le purtați. Pentru oamenii care au totul, asta reprizintă o anumită valoare, în afară de toate pentru că este greu de găsit."

De zeci de ani, magazinele de aici vând doar unei clientele selecte, iar printre cele mai cunoscute nume se numără prințul Charles, Bill Gates, Jeff Bezos și mai mulți foșți președinți americani, vedete de cinema și sportivi celebri.

Todd Johnson, Camera de Comerț Beverly Hills: „Anul acesta ne așteptăm la o creștere ușoară a vânzărilor, față de anul trecut. De la 1 noiembrie, până la finele lui decembrie, pe o perioadă de aproape 60 de zile, ne așteptăm ca clienții să cheltuiască aproximativ 730 de miliarde de dolari în întreaga țară. Cheltuielile de lux sunt, în mod cert, în primul rând. Străzile noastre sunt aglomerate. Sunt pline de oameni”.

Sezonul cumpărăturilor din Statele Unite a atins deja un record în perioada Zilei Recunoștinței, cu 190 de milioane de cumpărători, față de 165 de milioane anul trecut. Potrivit statisticilor, cel mai mult cheltuie persoanele cu vârste între 25 și 34 de ani.