Boagiu: Romania va fi un santier in acest an


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 02:29
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2011 00:52
Categorie: Stiri Economice
Anca Boagiu

Romania va fi un santier in acest an si va castiga pariul privind dezvoltarea infrastructurii rutiere, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

"Romania va fi un santier anul acesta, pot sa va garantez ca este un pariu pe care il vom castiga", a afirmat ministrul, la o conferinta pe tema transporturilor.

Ea a adaugat ca in prezent sunt in executie 243 kilometri de autostrada, sunt pregatite licitatii pentru alti 220 kilometri, acesta fiind "cel mai mare program de constructii de autostrazi demarat in Romania".

Boagiu a aratat ca in ultima perioada au avut loc modificari legislative care au vizat remedierea problemelor legate de proiectele de investitii, printre care contestarea licitatiilor, exproprierile sau cele legate de contractare, dar ca mai exista o problema foarte greu de combatut, si anume plecarea personalului specializat de la stat la companii private.

"Avem nevoie de personal calificat, care sa se intoarca in administratie", a spus ministrul. Ea a adaugat ca in ultima perioada CNADNR a angajat 30 de tineri ingineri si vrea sa incheie parteneriate cu facultatile de constructie din toata tara.

Sursa: Mediafax Pro TV

Boagiu a cerut amanarea aprobarii bugetului CFR Calatori
Boagiu: Ministerul Transporturilor,
Autostrada pe bucati. Drumul spre Constanta, inaugurat pe tronsoane
VIDEO PROTVPLUS.RO