Tabara: Evaziunea, un domeniu care s-a instalat cu radacini bune in Romania


Ultimul update: Vineri 04 Mai 2012 04:56
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2011 00:39
Categorie: Stiri Economice
Valeriu Tabara

Valeriu Tabara a declarat ca evaziunea este un domeniu care "s-a instalat cu radacini bune in Romania", iar in agricultura si in industria alimentara "este mai pregnanta si, din pacate, la volume mari".

"Este un domeniu care de ani s-a instalat cu radacini bune in Romania, evaziunea. Din pacate, nu numai in agricultura, dar in agricultura si in industria alimentara ea este mai pregnanta si, din pacate, la volume mari", a spus Valeriu Tabara, prezent la "Sarbatoarea mierii".

Ministrul Agriculturii a afirmat ca, pe langa evaziune, sunt si alte probleme complementare care trebuie rezolvate, spunand ca va trebui marita productia agricola in Romania si apoi va trebui realizat un sistem de fiscalitate specific agriculturii, care sa duca la o transparentizare.

"In primul rand, trebuie sa marim productia. Este cel mai important lucru. Sa nu realizez productii mici, sa ma duc la randamente mari, sa realizez calitate. Si apoi sa umblam la un sistem de fiscalizare cu specificitate pentru agricultura, fiscalitatea sa nu creeze o frica producatorului, astfel incat sa nu mai fie preocuparea pentru a aduce in negru economia, ci de a o transparentiza. Evaziunea este doar o latura care trebuie rezolvata", a spus Tabara.

Sursa: Mediafax Pro TV

Tabara: Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai
Tabara: Nu cred ca cei din opozitie doresc sa treaca motiunea
Valeriu Tabara: Pierderile din agricultura, prin evaziune, sunt enorme
VIDEO PROTVPLUS.RO