Afacerea cu care doi tineri din Cluj au descoperit reteta succesului. Ideea le aduce un profit urias
Reteta gogosilor, a placintelor pe vatra si a salatelor a fost si reteta succesului pentru multi tineri. Si-au dat seama ca aceste produse sunt la mare cautare si au pornit afaceri in domeniu.
Dupa ce au capatat experienta, s-au dezvoltat si s-au extins in tara si chiar si peste hotare. Iar profitul nu s-a lasat nici el asteptat.
Marius si Andra au 27 de ani. Afacerea lor s-a copt in bucatarie. Initial, Andra a incercat cateva retete si le-a dat prietenilor sa incerce gogosile facute de ea. Dupa multe laude primite, a prins curaj. In scurt timp, cei doi tineri deschideau un magazin in Targu Mures.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Andra Otava, asociat gogoserie: "Am facut de toate, gogosi, glazurat, vanzare. Cat timp imi ia afacerea din viata persoanala? Toata ziua. 24 din 24."
In doi ani, afacerea lor s-a extins.
Marius Muntean, administrator gogoserie: "Avem in Cluj 3 magazine si mai este cel din Targu Mures si mai avem in gand sa ne extindem si in alte orase. Ne dorim o extindere in regim propriu, dar si in regim de francizare in 2016."
Alti 4 tineri din Cluj au mizat pe mancarea sanatoasa. In 2012, au investit 15 mii de euro si au pornit o afacere cu salate. Au inceput cu un punct de lucru - care nu avea mai mult de 10 metri patrati - iar in prezent au ajuns la 40, atat in tara, cat si in strainatate. Si au 500 de angajati.
Dan Isai, director firma: "Trendul de mancare sanatoasa este in crestere. A fost o provocare la inceput in Romania intr-o tara in care se mananca carne si intre mesele principale. Am reusit sa inovam, am transformat salata dintr-un produs secundar in cel principal. I-am oferit clientului ocazia de a-si alege ingredientele si de a fi propriul bucatar."
Cu o afacere de succes se mandresc si Loredana, Vlad si Alex. Sunt din Cluj si niciunul nu are mai mult de 29 de ani. In 2013, au deschis o placintarie. Astazi au 4, iar de anul viitor au in plan sa isi vanda produsele si in Capitala.
Loredana Chifor, director commercial, placintarie: "Am inceput cu economiile noastre proprii. Aproximativ 30.000 de lei. Cei ce ne intreaba daca poti sa faci ceva, le zic ca da, poti. E adevarat ca iti ia mult timp, dar se poate."
Din reteta succesului, spun acesti tineri, nu trebuie sa lipseasca pasiunea, perseverenta si disciplina.