SMS-ul trimis musulmanilor din Bruxelles de pe o cartela pre-pay: "Fratii mei, haideti la lupta impotriva occidentalilor"

Ultima actualizare: 01-04-2016 07:00
sms

Zeci de tineri musulmani din cartierul Molenbeek, din Bruxelles, au primit duminica SMS-uri in care erau chemati sa lupte impotriva "occidentalilor". relateaza Le Soir.

"Fratii mei, de ce sa nu va alaturati luptei impotriva occidentalilor? Faceti lucruri bune cu viata voastra" este SMS-ul primit de numerosi tineri musulmani din Belgia, duminica seara. 


Multi dintre ei au povestit pe Twitter si autoritatilor locale despre mesajele primite. Potrivit The Guardian, SMS-urile au fost trimise de pe o cartela pre-pay astfel ca autoritatile belgiene nu au putut depista sursa.

Informatia vine in contextul in care ofiterii SRI au afirmat ca in state precum Siria si Irak, afectate de activitatea organizatiilor teroriste, sunt folosite cartele prepay cumparate din Romania. SRI mai arata ca exista posibilitatea ca aceste cartele sa fie folosite de romanii care locuiesc in aceste zone de conflict, dar si ca aceste cartele sa fie folosite si de persoane care au legaturi cu entitati teroriste.

Politia belgiana incearca sa il captureze pe principalul suspect aflat inca in libertate dupa atentatele comise la Bruxelles si soldate cu cel putin 35 de morti, pe fondul continuarii polemicilor cu privire la modul de gestionare a acestei crize de catre autoritati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO