Vrand-nevrand politia s-a pus pe prins infractori dupa scandalul Gorbunov

Ultima actualizare: 02-05-2012 06:39

Obligata de tragediile din ultima perioada si mai ales de scandalul Gorbunov, politia se urneste si incepe sa caute oamenii periculosi care ar trebui sa fie inchisi, dar care isi vad bine-mersi de viata printre noi.


130 de infractori, eliberati temporar, au ramas in libertate, unii chiar cu anii. Sa nu credeti insa, ca agentii sunt impacientati, si alearga pe urmele lor. 

Va dam un exemplu, de la Craiova: un condamnat asteapta de patru ani acasa, cu bagajele pregatite, sa-l ridice cineva si sa-l duca inapoi dupa gratii. Dar nici pana acum, nu a venit vreun politist, sa-l ia. 

El este unul dintre cei 19 detinuti de la Penitenciarul Craiova eliberati pe motive medicale si neintorsi in celule dupa expirarea perioadei.

Am fost la diferite comisii care au constatat boala mea si faptul ca nu pot sa stau in puscarie. Eu vreau sa ma predau singur, vreau sa termin odata cu aceasta. O sa ma duc la usa puscriei si o sa le spun ca am venit.
Alexandru Bozgan
Barbatul a fost condamnat opt ani pentru furt si a plecat din inchisoare pentru trei luni din cauza discopatiei lombare. Au trecut patru ani de cand ar fi trebuit sa se intoarca dupa gratii. Dar nu se grabeste sa bata la poarta inchisorii atata timp cat nici politia nu se grabeste sa bata la usa lui.

Incredibil este insa faptul ca detinutul figureaza ca urmarit general de patru ani si nimeni in acest interval nu s-a sinchisit sa-l caute.

Actiunile in forta ale politiei determinate de scandalul Gorbunov, nu au inceput inca la Craiova. S-au organizat insa la Iasi. Ca la carte.

Doi barbati de 19 si 26 de ani se ascundeau de anul trecut ca sa scape de inchisoare pentru furt si inselaciune. Au stat ascunsi prin mai multe judete, iar de ceva vreme se intorsesera la parinti. Vecinii i-au dat de gol.

Amandoi sunt acum in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO