"V-am ars copilul pentru ca l-am uitat in incubator!"

Ultima actualizare: 05-10-2012 00:23

Aceste cuvinte halucinante le-au auzit sambata dimineata parintii unui copilas de numai trei zile. Bebelusul are arsuri profunde pe 20 % din suprafata corpului.

Se pare ca a fost lasat nesupravegheat de asistentele de la Maternitatea Bucur si s-a ars de marginea incinsa a incubatorului.

Parintii baietelului spun ca asistentele l-au pus pe micut in incubator pentru ca facuse icter.

In astfel de cazuri copilul trebuie sa stea sub o lumina speciala, maxim 16 ore pe zi, in ture de cate 3-4 ore. Nou- nascutul trebuie plasat sub lampa la aproximativ 50 de cm, cu ochii si organele genitale protejate. De asemenea, pozitia lui trebuie schimbata la fiecare doua ore. In plus, nu se stie daca nou-nascutul nu avea de o parte si de alta rulouri de scutece, ca sa-l protejeze de peretii incinsi.

De dimineata parintii au aflat de la doctori ca bebelusul a suferit arsuri si ca a fost dus la spitalul de copii "Grigore Alexandrescu".

Doctorii de la "Grigore Alexandrescu" spun ca micutul are arsuri de contact. Asta inseamna ca s-a ars pentru ca s-a atins de peretii incinsi ai incubatorului. Baietelul se afla la reanimare si lupta sa supravietuiasca.

La Maternitatea Bucur conducerea a inceput o ancheta care vizeaza trei asistente de pe neonatologie si medicul de garda.

Se iau in calcul mai multe variante. Fie asistentele din tura de  noapte au reglat prost temperatura incubatorului, fie au uitat copilul acolo mai mult timp. Asa ca peretii incubatorului s-au incins, iar bebelusul nesupravegheat s-a miscat catre marginea incinsa.

Parintii copilului spun ca vor da asistentele si maternitatea in judecata pentru neglijenta. In plus vor face plangere la Ordinul Asistentelor si la Colegiul Medicilor.

In cazul in care bebelusul nu supravietuieste, cadrele medicale pot fi acuzate de ucidere din culpa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO