Un student surprins de avalansa a fost gasit mort in Bucegi

Ultima actualizare: 07-05-2012 17:20

Intre distractie pe zapada si moarte inspaimantatoare, a fost doar un pas pentru un tanar de 24 de ani. O avalansa l-a surprins si l-a ingropat, dupa ce a cautat aventura si s-a abatut de pe partie.

A vrut sa se dea cu placa intr-o vale abrupta din Bucegi, unde pe toate indicatoarele scrie clar: "zona periculoasa".

Salvamontistilor le-a fost extrem de greu sa il gaseasca pe tanar. Cinci ore l-au cautat sambata noapte si inca patru duminica, pana sa dea de o urma.

Odata ce au gasit urmele lui, au inceput sa sondeze zapada cu betele schiurilor. Era singura sansa sa dea de trupul tanarului. Salvamontistii s-au incapatanat sa creada ca il vor gasi in viata. Sperantele s-au destramat insa in jurul pranzului cand l-au descoperit intr-o vale de langa partia Drumul de Vara.

Greseala tanarului a fost ca s-a abatut de la partie. S-a despartit de grupul lui si a intrat intr-o vale pe care cunoscatorii muntelui o ocolesc, tocmai pentru ca acolo se produc des avalanse puternice. Iubita baiatului l-a asteptat cu sufletul la gura ore in sir, iar cand a vazut ca nu apare a dat alarma.

Tanarul, de loc din Prahova si student la Bucuresti, nu avea, din pacate, nici echipament special cu un CIP care sa permita localizarea celor surprinsi de avalansa.

Salvamontistii avertizeaza ca si acum in Bucegi este pericol foarte mare de avalansa, iar mai multe partii sunt inchise.

Turistii sunt sfatuiti sa intrebe cabanierii ori salvamontistii despre zonele in care vor sa schieze sau doar sa se plimbe.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO