Explozie in Bucuresti din cauza unei tevi de gaz! Un mort si patru raniti

14-11-2009 00:00


UPDATE: "Sariti ca arde!", au strigat oamenii sambata dimineata pe o strada din Bucuresti cand au auzit o explozie si au vazut apoi cum flacari uriase se salta la cativa metri de sol.

 

Deflagratia, provocata se pare de o scurgere de gaz, are un bilant dramatic: un muncitor in varsta de 53 de ani a murit sub privirile neputincioase ale colegilor sai, iar alti si 4 colegi de-ai sai au suferit arsuri pe fata. Alte doua persoane sunt ranite usor, dar au scapat de pericol.

Oara 11:00, strada Electronicii din sectorul 2. O echipa de sapte muncitori de la Distrigaz lucra la reteaua de distributie a gazului metan. Se ocupau de lucrarile neterminate cu o zi inainte.

La un moment dat, o explozie puternica urmata de un incediu devastator i-a surprins pe muncitori chiar in santul in care lucrau. O flacara uriasa se ridica spre cer.

In scurt timp pompierii intervin cu tunurile de apa si spuma, insa focul este in continuare alimentat de gazul metan. Cativa trecatori surprind cu telefonul mobil flacarile uriase.

Dupa cateva zeci de minute, flacarile sunt stinse. Cei care stau in zona s-au temut ca focul va ajunge si la casele lor.

Cei patru muncitori raniti sunt preluati intre timp de echipajele de la SMURD si dusi la Spitalul de arsi. Tot aici vin si rudele victimelor. Disperarea li se poate citi pe chip.

Dupa trei ore de chin, trupul muncitorului mort a fost adus la suprafata. 3000 de familii au ramas fara gaz metan dupa explozie. Cei patru raniti sunt in continuare la spital, au suferit arsuri de gradele 1 si 2 pe ceafa, pe mainei unii si pe picioare.

Doi dintre ei care au suferit arsuri ale cailor respiratorii au fost operati si se afla la sectia de terapie intensiva. Urmatoarele zile sunt grele, medicii nu pot spune ce sanse de scapare au.

La scurt timp dupa ce pompierii au stins flacarile uriase care au atins tot ce le-a iesit in cale - cabluri, stalpi si chiar un copac, locul accidentului a fost impanzit de anchetatori. Politisti, procurori si reprezentanti ai Inspectoratului de munca trebuie sa afle ce a provocat aceasta tragedie si mai ales cine sunt vinovatii.

Localnicii vorbesc despre o defectiune. Oficialii Distrigaz ii contrazic pe localnici si sustin ca nu este vorba de o avarie.

Doi dintre colegii ranitilor au fost chemati sambata seara la politie pentru a da primele declaratii. Procurorii nu exclud ca cei vinovati de aceasta tragedie sa fie acuzati de ucidere din culpa si distrugere, dar mai au de lucru pana vor formula concluziile.

 


 

VIDEO PROTVPLUS.RO