Trei hoti de fier vechi raniti de un proiectil neexplodat dintr-un poligon!

Ultima actualizare: 10-10-2012 00:53
Proiectilul este in perfecta stare de functionare

UPDATE: Initial au declarat ca erau la cules de ciuperci dar politistii au aflat ca cei trei sibieni care au fost raniti de explozia unui proiectil, in zona Cartisoara, erau la furat de fier vechi chiar intr-un poligon al Armatei.

Explozia proiectilului care a ranit trei persoane s-a petrecut in Poligonul MapN din Cartisoara, unde victimele incercau sa fure fier vechi si au lovit proiectilul cu un corp dur, dupa care acesta a sarit in aer.

Victimele ajunse la spital cu schije in picioare si rani usoare, sustineau ca au vrut sa culeaga ciuperci din padurea respectiva.

Cei trei au gasit munitie imprastiata in poligon - aproximativ zece lovituri de aruncator de grenade AG.7 cu incarcatura inerta, rezultate in urma tragerilor de exercitiu in poligon, potrivit Mediafax.

Pirotehnistii le-au ridicat si vor verifica acum de ce unul dintre proiectile a mai explodat, desi fusese utilizat.

Medicii le-au acordat primul ajutor, duminica, victimelor cu varste de 18, 21 si 46 de ani.

Pacientii aveau foarte multe schije in picioare. Totusi ranile sunt superficiale si au fost pansate, iar internarea oamenilor nu a fost necesara, potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Cei trei barbati sunt acum cercetati pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si nerespectarea regimului materiilor explozive.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO