Ieftin si nu scoate fum: Trabantul ecologic de Galati!

Ultima actualizare: 08-10-2012 22:29

In loc de o limuzina scumpa, cu sute de cai putere, ce-ati spune de un automobil mic, nepoluant, silentios si foarte ieftin?

Sunt caracteristicile unui...Trabant, pe care stapanul sau, un galatean pasionat, e gata sa-l produca in serie. Primul exemplar il conduce chiar el. Masina primeste curent de la 8 baterii puternice si intre doua incarcari, are o autonomie de 150 de kilometri.

Si nu va ganditi ca automobilul e doar de expozitie. Functioneaza perfect si l-ati putea intalni pe oricare dintre soselele tarii.

Viteza maxima pe care o atinge masina in acest moment este de 50km/h, spune constructorul ei. Nu e mult, dar proprietarul sustine ca, dupa ce va face toate reglajele, Trabantul electric va putea goni cu pana la 120 km/h.

Sistemul de functionare este foarte simplu. "Curentul electric vine din portbagaj, de la cele opt baterii, si este controlat de modulul electronic si este livrat apoi motorului electric care asigura miscarea masinii", spune Marin Dobre, primul proprietar de Trabant electric din Romania

Prototipul nu este scump: 2.400 de euro a costat kit-ul de motor electric, 4.100 de dolari bateriile, iar automobilul, numai 200 de lei. L-a construit apoi, in doua luni, o echipa de 7 oameni.

Pentru incarcarea bateriilor e nevoie de 2 pana la 8 ore. Marin Dobre are de gand sa produca in serie aceasta masina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO