Instanta din Dolj, responsabila pentru eliberarea lui Gorbunov

Ultima actualizare: 24-09-2012 21:23

O eliberare care ridica un sir infinit de intrebari a facut ca Serghei Gorbunov, un individ extrem de periculos, sa fie lasat liber printre noi. Instanta din Dolj este cea care a permis intreruperea pedepsei pentru acest suspect periculos.

Suferea de glaucom, spun medicii, dar boala nu-i punea viata in pericol.

Si totusi, judecatorii, plini de clementa, l-au pus in libertate, iar de-atunci, Gorbunov n-a mai fost de gasit.


Asa a ajuns un om care a comis trei atacuri sangeroase in Romania, si mai avea o condamnare de 12 ani la el in tara, sa plece pe poarta inchisorii si sa dispara.

La Craiova, nimeni nu pare sa stie exact cum a obtinut Gorbunov eliberarea sa, atat de neobisnuita. Aflam totusi ca sentinta a fost pusa in aplicare dupa ce a expirat termenul in care procurorii ar fi putut face recurs.

Motivul acestei eliberari - un glaucom despre care in penitenciarul de maxima siguranta din Craiova nimeni nu stia nimic.

Se pare totusi, ca raportul medical nu cerea expres eliberarea lui Gorbunov:

Chiar si in cazurile grave, glaucomul se opereaza astazi, iar pacientul poate fi trimis acasa a doua zi. Nu vad astfel cum s-a putut justifica aceasta perioada de trei luni.
prof. dr. Monica Pop - medic oftalmolog
Si specialistii sint de parere ca detinutul putea fi tratat, fara sa fie nevoie de intreruperea pedepsei.

 Inarmat cu acest raport medical, cel putin suspect, Serghei Gorbunov primeste pe 16 mai 2008 permisiunea sa paraseasca celula vreme de 3 luni. Pentru tratament. La Tribunalul Dolj, presedintele instantei n-are nimic de spus, deocamdata:

Dupa cele 90 de zile, in care ar fi trebuit sa apara la penitenciar si nu a facut-o, detinutul a fost dat in urmarire.

In cererea de eliberare conditionata, Gorbunov a trecut o adresa la care teoretic ar fi trebuit sa stea. Un apartament din Brasov al carui proprietar sustine ca abia acum trei zile i-au batut politistii la usa. Adica dupa o jumatate de an de cand Gorbunov era urmarit general.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO