Spitalele din zona Moldovei, pline cu pacienti aflati in soc hipotermic

Ultima actualizare: 18-10-2012 02:21

A fost o noapte de iarna polara si in zona Moldovei, unde medicii n-au avut clipe de odihna. Salile de primiri urgente ale spitalelor sunt pline de pacienti aflati in soc hipotermic sau care au suferit degeraturi ori fracturi.

La Iasi, frigul i-a doborat, la propriu, pe oamenii fara adapost. Pe multi, medicii i-au gasit prabusiti la pamant.

A fost o noapte de cosmar si pentru vanzatorii din chioscurile cu program non-stop. Ei s-au plans ca hainele groase si caloriferul electric nu au fost de ajuns pentru a indura gerul naprasnic.

Temperaturi extrem de scazute si la Suceava. Medicii Spitalului Judetean au primit pacienti care riscau sa moara de frig in case. Frigul a pus in pericol si vietile celor care au cam exagerat cu alcoolul.

S-au inregistrat -28 de grade in Botosani, -26 in Iasi, -25 in Suceava si -26 de grade in Vaslui. Meteorologii spun ca in aceasta perioada valorile minime normale nu ar trebui sa scada sub -13 grade.

Din pacate, mercurul din termometre nu va urca prea mult in urmatoarele 24 de ore, avertizeaza specialistii, care sustin ca, din cauza gerului si alti oameni ar putea ajunge la spital.

Miercuri meteorologii anunta ninsori in sudul si centrul tarii, iar joi fulgii vor aparea si in sud-vest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO