Sorin Ovidiu Vintu a iesit din arest! Nu a vrut sa spuna nimic presei

Ultima actualizare: 15-10-2012 18:27

UPDATE: Ajutat de o adevarata armata de bodyguarzi, care l-au protejat de multimea de jurnalisti, Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din arest la ora 19.00. Fara sa scoata absolut nicio vorba, controversatul om de afaceri s-a urcat in masina si a plecat.

De altfel, nici celelalte doua persoane care au fost retinute in acest caz, Alex Stoian si Octavian Turcan, au refuzat sa spuna ceva, la iesirea din arest.

Vintu se pregateste acum pentru un week-end linistit, in familie. Dupa sapte zile petrecute in arest, magistratii Curtii de Apel au acceptat in aceasta dupa-amiaza recursul formulat de aparatorii miliardarului.

Astfel, doi dintre judecatorii care au facut parte din complet au considerat ca omul de afaceri poate fi cercetat in stare de libertate. De aceasta masura au beneficiat si colaboratorii lui Vantu, Octavian Turcan si Alex Stoian. Niciunul nu are voie sa paraseasca tara in urmatoarea luna.

Decizia de a-l elibera pe omul de afaceri vine la sase zile de hotararea Tribunalului Bucuresti instanta in care Vintu a primit mandat pe 29 de zile.

Magistratul a motivat atunci ca Sorin Ovidiu Vintu, Alex Stoian si Octavian Turcanu pot reprezenta un pericol public si a subliniat faptul ca acestia l-ar fi sustinut cu bani pe Nicolae Popa, tatal FNI.

Procurorii sunt de parere ca lui Popa i s-ar fi cumparat tacerea cu 200 000 de euro anual. La randul ei judecatoarea a considerat ca "Inculpatii au dovedit nu doar perseverenta infractionala accentuata, dar si ignoranta fata de sistemul de justitie. Astfel, desi cunosteau ca autoritatile romane au efectuat cereri de comisii rogatorii si asistenta judiciara, inculpatii au actionat in scopul zadarnicirii executarii pedepsei. Au continuat si au staruit in gasirea mijloacelor pentru ingreunarea executarii pedepsei, chiar si dupa ce condamnatul a fost arestat de autoritatile statului gazda''.

Luni, cand a aparut motivarea Tribunalului Bucuresti, am aflat si ca: "Favorizarea unui infractor condamnat la 15 ani inchisoare pentru savarsirea unor fapte ce au prejudiciat paturi largi de populatie dovedeste o periculozitate deosebita a celor trei inculpati favorizatori si justifica o masura preventiva severa". (SURSA: Tribunalul Bucuresti)

Astazi insa avocatii apararii au avut castig de cauza. Desi clientii lor pot pleca acasa, acuzatiile raman. Sorin Ovidiu Vintu este cercetat pentru favorizarea infractorului, iar ceilalti doi pentru complicitate la aceasta fapta.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat ieri pentru astazi pronuntarea in recursul declarat de cei trei impotriva arestarii dispuse vineri de Tribunal.

In fata judecatorilor, miliardarul a sustinut ca motivul pentru care a fost aruncat dupa gratii este unul politic, desi procurorii il acuza de favorizarea fugarului Nicolae Popa, tatal FNI.

Sorin Ovidiu Vintu a declarat, miercuri, in fata instantei, ca seful statului i-a cerut sprijin mediatic in 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aghiotantul sau Alexandru Stoian si cetateanul moldovean Octavian Turcan au fost arestati, in urma cu o saptamana, de catre Tribunalul Bucuresti, pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa.

Popa, fostul presedinte al Gelsor, a fugit din Romania din 2000, cand a izbucnit scandalul privind prabusierea Fondului National de Investitii, care a condus la pagubirea a 300.000 de investitori.

Vintu, in instanta: Este un proces politic. Basescu face totul prin SRI

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO