Oficial, ii merge prost! Piturca pus sub acuzare de catre DNA!

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii anticoruptie i-au prezentat selectionerului Victor Piturca, joi seara, acuzaţiile in dosarul "Valiza". DNA precizeaza ca invinuirea in cazul acestuia este de favorizare a infractorului, respectiv a lui Gigi Becali.

Piturca a declarat, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, ca ceea ce au facut procurorii este un mare abuz.

Si asta pentru ca nu a fost citat si nu i s-a adus la cunostinta ca trebuie sa vina la DNA pentru a i se prezenta invinuirea din dosarul "Valiza".

Acesta a precizat ca, din cate a inteles de la procurori, l-ar fi citat o data, dar la sediul unui vechi domiciliu de-al sau, motiv pentru care nu a avut cunostinta despre aceasta citatie.

Antrenorul echipei nationale de fotbal, Victor Piturca, a fost ridicat de procurori, joi dupa-amiaza, de pe Aeroportul Otopeni, in baza unui mandat de aducere.

Totul, dupa ce Victor Piturca a refuzat sa se prezinte la audieri, desi anchetatorii anticoruptie l-au citat in dosarul "Valiza".

Selectionerul este invinuit de fals sub semnatura privata si favorizarea infractorului in dosarul "Valiza ". Piturca ar fi semnat in fals, sustin anchetatorii, un precontract pentru vanzarea unui teren intre Gigi Becali si un barbat din Cluj. Contractul ar fi de fapt un paravan pentru 1.700.000 de euro. Banii au fost gasiti la apropiatii lui Becali dupa incheierea partidei dintre U Cluj si CFR. Contactat de Mediafax, Dumitru Dragomir se declara stupefiat: "Si cum, Piturca e retinut acum? Extraordinar, bai frate! Nu stiu nimic eu, este o mare tampenie... Extraordinar! Aşa ceva este fara precedent, cum sa-l aresteze pe selectioner? Extraordinar, am ramas uimit... Nu mai stiu ce sa mai spun. Pe de alta parte nici nu ma mira, pentru ca DNA-ul este mai rau acum decat pe timpul lui Stalin sau Lenin. Sunt niste abuzuri incalificabile, niste abuzuri fara precedent. Ce, daca te ia DNA-ul esti vinovat? La DNA au fost toţi presedinţii de la noi. Nu stiu, poate nu a fost ridicat pentru cazul asta cu Valiza. In cazul asta e imposibil, poate pentru alt caz".

La Sport.ro, Becali a declarat: "Peste trei, patru zile vor veni si la mine acasa sa ma aresteze! Nu le e rusine?! Piturca e antrenorul echipei nationale! E selectioner, asta o sa faca inconjurul lumii! Ne fac de ras!".

Piturca se intorcea din Austria, unde a urmarit partida dintre Austria si Serbia, din cadrul grupei a VII-a a preliminariilor Cupei Mondiale, cand a fost ridicat de procurori.

Acum cateva zile, DNA a anuntat ca Gigi Becali, Teia Sponte, presedintele Universitatii Cluj, Anton Dobos, si o cunostinta a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie in dosarul "Valiza".

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
DNA despacheteaza
DNA despacheteaza "Valiza"! Gigi Becali, Sponte si Dobos la check-in

DNA a anuntat ca Gigi Becali, Teia Sponte, presedintele Universitatii Cluj, Anton Dobos, si o cunostinta a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie.

Audieri maraton in cazul
Audieri maraton in cazul "Valiza" de la Cluj

Procurorii clujeni i-a luat din nou la intrebari pe toti cei implicati in scandalul meciului Cluj-Steaua.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.