Seful BGS si alti 54 de agenti, invinuti in dosarul scandalului de la mall

Dată publicare: 06-05-2009 00:00
Dată actualizare: 29-09-2012 16:31


UPDATE: Se ingroasa gluma, sau mai bine zis dosarul, in cazul scandalului din februarie de la Plaza Romania. 55 de angajati ai firmei de paza sunt urmariti penal. In fruntea listei se afla chiar patronul, Bogdan Oprea.

Zeci de agenti ai firmei de paza, invinuiti in dosarul cu pricina, au umplut holurile Politiei Capitalei.

Orice persoana care a fost implicata, indiferent de calitatea ei, va fi cercetata, i se va stabili gradul de participatie si va raspunde conform legii.

Potrivit agentiei Mediafax, acestia sunt cercetati pentru incaierare, ultraj si tulburarea linistii si ordinii publice. Pe de alta parte, Bogdan Oprea trebuie sa mai raspunda in fata anchetatorilor si pentru faptul ca si-ar fi implicat angajatii intr-o actiune in forta si ca i-ar fi pus sa stranga informatii, atributii care nu intra in competenta firmelor de paza. Pedeapsa este de pana la 5 ani de inchisoare.

In paralel, mai multi ofiteri din Politia Capitalei au fost deja sanctionati, iar altii sunt cercetati in urma incidentului din 21 februarie, dintre agentii de paza ai BGS si gruparea lui Eugen Preda. Printre ei, si patru politisti de la SPIR.

Tags: violente, anchete,


VIDEO PROTVPLUS.RO