Week-end dupa gratii, pentru Gigi Becali!

×
Codul embed a fost copiat

Abia luni dimineata, Tribunalul Bucuresti va judeca cererea de eliberare a finantatorului Stelei din arestul Directiei de Cercetari Penale.

 

Judecatorul care a semnat mandatul de arestare si-a motivat decizia prin aceea ca Becali a ales sa-si faca dreptate cu forta, trecand peste lege. A dat un exemplu prost, a considerat magistratul si, in aceste conditii, statul a fost nevoit sa raspunda pe masura.

Dupa mai bine de 24 de ore de la arestarea miliardarului Gigi Becali, judecatorul care l-a aruncat dupa gratii, alaturi de bodyguarzii sai, si-a motivat sambata decizia.

"Inculpatii din prezenta cauza, apropiati sau subordonati inculpatului George Becali, au actionat la indemnul si sub comanda acestuia, intr-o maniera care sfideaza regulile de drept (urmariri cu masinile, noaptea in oras, uzul de arma in loc public, existand posibilitatea ranirii si altor persoane nevinovate) (...) si s-ar fi substituit organelor judiciare" (SURSA: Incheierea Judecatoriei Sectorului 1)

Citește și
Dovada rapirii
Dovada RAPIRII care a dus la arestarea lui Gigi Becali! Vezi VIDEO!!!
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Acuzatia este insa respinsa de avocatii finantatorului Stelei.

"Se face o interpretare absolut originala cu privire la Gigi Becali, ca acesta s-ar fi erijat intr-un adevarat justitiar al Romaniei pentru ceea ce ar fi facut. George Becali nu face nici justitie paralela si nici nu a cautat sa se subroge vreunei institutii. George Becali a cerut sa se aduca aceasta masina acasa. Cei care au insistat sa il vada pe George Becali si sa realizeze un acord tandis mutandis au fost cei trei hoti, pentru ca acestia erau urmariti si vroiau protectie de la acesta", a declarat Catalin Dancu, avocatul lui Becali.

De altfel, chiar in declaratia data in fata judecatorului, Gigi Becali a recunoscut ca: "Pentru a ma asigura ca nu se apuca cei trei sa reclame ceva impotriva mea, i-am pus sa dea cate o declaratie in care au recunoscut ca sunt autorii furtului masinii."

Filmuletul de 18 secunde, in care Gigi Becali apare alaturi de una dintre garzile sale de corp si de mai multi apropiati, discutand amical cu cei trei hoti, despre care anchetatorii spun ca au fost sechetrati si batuti, chiar impuscati, nu a fost luat in considerare de judecator. Este foarte scurt si nu ofera garantia ca surprinde toate momentele incidentului din noaptea de 26 spre 27 ianuarie.

Ca dovada, din aceasta inregistrare lipseste momentul in care Catalin Zmarandescu i-ar fi propus unuia dintre hoti, cel impuscat in genunchi, sa ii scoata bila de cauciuc cu un cutit. Ranitul, sustine judecatorul pe baza marturiilor, ar fi preferat sa o faca singur si la un moment dat ar fi mers escortat in toaleta localului.

In decizia de arestare preventiva, magistratul nu omite faptul ca hotii nu au reclamat la Politie agresiunile suferite, tocmai pentru ca se pregateau sa se razbune pe Gigi Becali, vroiau sa il faca sa plateasca pentru aroganta sa. La dosar se afla mai multe interceptari ale convorbirilor purtate de temutul interlop Ilie Alexandru, zis Sandu Geamanu, cu fratele sau Petre, inchis intr-o puscarie din Belgia. Petre ii cere lui Geamanu la scurt timp dupa incident sa ii convinga pe cei trei hoti "sa-si scoata de la medicul legist (certificatul medico-legal n.r.), sa ii ia banii, eu intervin cu certificatul ala sa-i ia cascavalul patronului."

Iata ce a mai declarat Catalin dancu, avocatul lui Becali: "Pregateau, premeditau un act de santaj ordinar la adresa lui George Becali in vederea obtinerii unei sume mult mai mari decat cea pe care o cerusera atunci cand solicitau 20.000 de euro pentru restituirea masinii. Avem de-a face cu un act pus bine la cale, bine instrumentat de adevarati infractori. De aici smecheria cum se spune in stenograma, smecheria de a-l atrage in infractiunea de sechestrare de persoane pe care baieti din puscariile din Belgia o pregateau cu partenerii din Romania."

Arestarea lui Gigi Becali a impartit Romania in doua: unii sunt de acord cu modul in care a procedat finantatorul Stelei, altii cred ca nimeni nu e mai presus de lege.

Tocmai de aceea, judecatorul care a emis mandatul de arestare spune in motivarea deciziei sale ca "Inculpatul Gigi Becali este o persoana publica recunoscuta in unele medii ca formator de opinie, multe din conduitele acestuia fiind exemplu de urmat pentru alti cetateni (cum ar fi apropierea sa de biserica si de credinta in Dumnezeu), acesta, poate mai mult ca ceilalti inculpati, aflati in sfera sa de influenta, fiind dator sa se manifeste intr-o conduita care sa se incadreze in limitele legalitatii" (SURSA: Incheierea Judecatoriei Sectorului 1)

Potrivit unor surse apropiate familiei Becali, nu mai putin de 14 avocati analizeaza deja cuvant cu cuvant fiecare dintre cele 34 de pagini ale documentului care a stat la baza arestarii miliardarului.

Cu totii vor sa faca tot posibilul ca urmatoarele doua nopti sa fie ultimele pe care Gigi Becali le va petrece dupa gratii. Altfel, finantatorul Stelei isi va petrece Pastele in arest.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Gigi Becali sufera in arest. Afla cu cine sta in celula!
Gigi Becali sufera in arest. Afla cu cine sta in celula!

Gigi Becali sufera extrem de tare pentru ca este in arest. Aceasta este parerea psihologilor legata de ceea ce i se intampla patronului stelist.

Dovada RAPIRII care a dus la arestarea lui Gigi Becali! Vezi VIDEO!!!
Dovada RAPIRII care a dus la arestarea lui Gigi Becali! Vezi VIDEO!!!

In aceeasi zi in care aflam ca Becali a primit mandat de arestare pentru lipsire de libertate, procurorii au dat publicitatii si una dintre probele video pe care si-au construit joi-noapte acuzarea.

Gigi Becali la masa cu HOTII! VEZI VIDEO!
Gigi Becali la masa cu HOTII! VEZI VIDEO!

Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a apelat la o persoana care cunostea mediul hotilor de masini, respectiv la Nicusor Dumitrascu, pentru a-si recupera autoturismul furat, sustine un avocat.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.