Penescu, Facaleata, Serea si Martis, trimisi in judecata pentru coruptie

Ultima actualizare: 06-11-2012 19:54
Cornel Penescu

Actionarul majoritar al F.C. Arges, Cornel Penescu, fostul director al firmei PIC Liviu Facaleata sunt acuzati de dare si luare de mita, iar fostul arbitru Ionica Serea si arbitrul Marius Martis, de complicitate la aceasta infractiune.

Cei patru au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit rechizitoriului intocmit la data de 18 martie 2009, Ionica Serea, in calitate de arbitru delegat de Comisia Centrala a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a primit efectiv suma de 21.000 de dolari (echivalentul a 15.960 de euro) de la Cornel Penescu, actionar majoritar al F.C. Arges Pitesti.

"Banii au fost remisi inainte de disputarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Arges Pitesti si Fotbal Club Steaua Bucuresti, programat a avea loc la data de 20 martie 2009, prin intermediul inculpatilor Facaleata Liviu Ilie si Martis Marius Marian, pentru ca echipa Fotbal Club Arges Pitesti sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute, pentru ca jucatori din cadrul echipei gazda sa nu primeasca sanctiuni disciplinare (cartonas galben sau cartonas rosu) si sa fie aplicate astfel de sanctiuni fotbalistilor din echipa Steaua Bucuresti", se arata intr-un comunicat de vineri al DNA.

Procurorii au luat masura aplicarii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand celor patru, pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a banilor pretinsi si primiti cu titlu de mita.

Ionica Serea si Marius Martis au fost arestati de Tribunalul Arges la data de 30 aprilie.

Cornel Penescu si Liviu Facaleata au fost arestati de aceeasi instanta in 11 mai.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Arges. La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiteri de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO