O copila de 14 ani cu handicap mintal a ramas insarcinata cu un coleg

Ultima actualizare: 05-04-2012 07:21

Scandal imens la scoala speciala pentru copii cu deficiente mintale din Huedin, dupa ce o fata de 14 ani a ramas insarcinata cu un coleg mai mare cu doi ani.


Adolescenta va fi nevoita sa faca avort, iar medicii se tem sa nu ramana cu sechele. Grav este ca, dupa spusele ei, foarte multi minori fac amor in acest centru unde ar trebui sa fie supravegheati tot timpul.

Bunica fetei este revoltata. Spune ca si-a dat nepoata la scoala speciala in ideea ca acolo o sa fie ingrijita cu atentie. In loc de asta, copiii cu deficiente mintale sunt tratati cu nepasare.

Totul s-a intamplat la inceputul lunii decembrie. Abia zilele trecute asistentele de la scoala speciala au dus-o pe fata la un control, pentru ca i s-a facut rau si au descoperit ca este insarcinata in sapte saptamani.

Rudele adolescentei spun ca fata le-a povestit ca in scoala speciala este un dezmat fara limite, trecut cu vederea de ingrijitori si profesori.

Directorii tac, iar cei de la Protectia Copilului sustin ca n-au cunostinta de asa ceva. Au in schimb o statistica ce li se pare linistitoare: doar trei astfel de cazuri au fost semnalate in ultimii zece ani.

Bunica fetei de 14 ani este hotarata sa isi retraga nepoata de la aceasta scoala.

Cei din conducerea instituiei trebuie sa dea socoteala pentru ca fata de 14 ani si colegul ei de 16 au intretinut relatii intime in internatul scolii pentru copii cu deficiente mintale.

Mai mult, profesoara careia i s-a destainuit adolescenta a luat totul in gluma. Masurile pentru supraveghetori si dascal ar putea fi extreme, acestia ar putea fi concediati, dar si directorul ar putea fi sanctionat.

Inspectorii de la Protectia Copilului verifica si informatiile potrivit carora minorii cu probleme mentale ar intretine nestanjeniti relatii sexuale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO