Nica: Cat voi fi eu ministru nu vor fi radare amplasate de firme private

Ultima actualizare: 23-06-2012 07:56
Dan Nica

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a declarat, la Galati, ca atat timp cat el va fi in functie in localitati nu vor mai exista radare fixe amplasate de catre companii private.

 

Intrebat de jurnalisti in cadrul unei conferinte de presa daca ar putea exista din nou radare in localitati, amplasate de companii private, ministrul a raspuns: "Cat voi fi eu ministru, nu. Ministerul de Interne are radare, care sunt la Politia Rutiera. Mai au nevoie de radare, le mai cumparam, dar in tara asta trebuie sa se ocupe de acest subiect doar Politia Rutiera. Si banii dati de cetateni pentru amenzi merg la bugetul de stat, asa se intampla in toate tarile din lume".

Potrivit acestuia, functionarea radarelor nu era in conformitate cu o legislatie care sa permita acest lucru, totul fiind o "smecherie" de care beneficiau doar cateva persoane on detrimentul bugetului de stat, informeaza Mediafax.

Aceasta declaratie vine dupa ce Politia Rutiera a anuntat ca, dupa un control al Autoritatii pentru Monitorizarea Achizitiilor, a suspendat aparatele de radar fixe amplasate in tara, mai putin cele de pe DN1.

Se pare ca aparatele au fost montate in urma unor parteneriate ilegale intre primarii si firme private.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO