Mare atentie la cum traversati strada! 123 de romani au murit deja in 2009!

Dată publicare: 17-06-2009 00:00
Dată actualizare: 06-06-2012 17:35


Sute de oameni mor in Romania din cauza travesarii la intamplare. Cam unul pe zi, din datele politiei. Alte sute ajung in spitale cu rani cumplite si nu putini raman mutilati pe viata.

 

Pentru ca au fost grabiti sau pentru ca au crezut ca nu se poate sa pateasca chiar ei asa ceva.

Traversarea la intamplare a devenit principala cauza a accidentelor de la noi. Va avertizam ca video-ul alaturat contine imagini socante, date publicitatii in cadrul campaniei "Nu trece dincolo", demarata de autoritati. Sunt infioratoare. Dar la fel sunt si statisticile.

Poate insa aceste imagini dure ii vor face pe oameni sa inteleaga ca trecerea strazii la intamplare este de multe ori trecerea spre moarte, spera polistii.

In video puteti vedea vedea trei pietoni spulberati intr-o fractiune de secunda pentru ca traverseaza cand sau pe unde nu trebuie.

Mai intai un barbat care a incercat sa ajunga pe trotuarul celalalt, desi semaforul ii arata culoarea rosie. Soferul unei basculante nu a apucat sa-l vada si a trecut cu roata imensa peste el. Acum este in coma profunda.

Alta intersectie, acelasi scenariu: o femeie care crede ca nu vine nicio masina traverseaza tot pe rosu. Avea sa moara insa. Un autoturism a izbit-o si i-a aruncat trupul la zeci de metri.

Tot la o trecere semaforizata, un grup mare de oameni traverseaza, la fel, pe culoarea rosie. O femeie nu mai apuca sa se fereasca: este lovita in plin. Pe langa ea se vede cum trec nepasatori ceilalti.

Aceste accidente s-au petrecut in Bucuresti in ultimele luni.
Au invatat pietonii ceva din dramele altora? Categoric nu. Nici macar marcajele facute de politisti, care avertizeaza asupra pericolului, nu dau nimanui de gandit.

500 de accidente din cauza traversarii neregulamentare au avut loc in primele patru luni ale lui 2009. 123 de oameni, dintre care 19 din Bucuresti, au murit in ele. 400 au fost raniti grav.


VIDEO PROTVPLUS.RO