Escrocheriile imobiliare, in criza! Interlopul Gigi Boeru, arestat

Ultima actualizare: 03-10-2012 04:08

Gigi Boeru si alte cinci persoane au fost arestate miercuri pentru 29 de zile sub acuzatia de escrocherii imobiliare. Alti trei complici sunt cercetati in stare de libertate.

S-a naruit inca o escrocherie imobiliara care ar fi trebuit sa le aduca unor infractori, printre care si angajati din primarie, peste un milion si jumatate de euro.

Cativa indivizi din Bucuresti, in frunte cu un temut interlop si in colaborare cu functionari publici, se pregateau sa vanda cu ajutorul unor acte false mai multe terenuri extrem de pretioase. Cand le era afacerea mai draga, au intrat in scena politistii.

17 perchezitii facute in Bucuresti au destramat afacerea. Teancuri de documente false au ridicat anchetatorii.

Gruparea cauta terenuri in zone bine cotate pe piata imobiliara, dar care erau in paragina. Incercau sa afle de la "colaboratorii" din primarii daca proprietarul traieste si daca se dovedea ca nu si nici succesiunea nu fusese facuta, totul era perfect.

Se intocmeau documente false din care reiesea ca terenurile au fost donate de proprietar cu un an-doi inainte de moarte, unuia dintre membrii gruparii.

Apoi, tot cu ajutorul functionarilor, dosarul isi urma cursul firesc, intocmai ca pentru un proprietar de drept. Suprafetele ajungeau intr-un final la vanzare. Chiar inaintea a trei astfel de tranzactii, au batut la usa politistii.

Doua dintre terenuri sunt in Bucuresti, iar valoarea lor depaseste un milion de euro. Un al treilea este in comuna Tunari.

In urma actiunii, noua persoane si-au petrecut noaptea in arest si au aparut in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. Printre ei - cinci functionari din Primaria Capitalei, dar si din primariile sectoarelor 1 si 2. Erau imediat rasplatiti pentru serviciile pe care le faceau infractorilor. Incasau intre 100 si 400 de lei pentru copii dupa documente, si pana la 1000 de euro pentru inscrierea in evidenta fiscala, de pilda.

Seful gruparii, Gigi Boieru, nu e la prima inselaciune de acest fel. Acum cateva luni, a fost prins cand incerca sa vanda o insula de pe lacul Fundeni, tot cu acte false.

Se pare ca functionarii implicati in obtinerea documentelor false pentru terenurile din Bucuresti au primit calificativul bine si foarte bine in perioada in care au fost comise infractiunile.

Nu este insa prima oara cand functionarii din primarii ajuta grupari care se ocupa cu inselaciuni imobiliare. Nu mai departe de inceputul anului, doi functionari de la Primaria sectorului cinci au fost arestati tot pentru acelasi gen de fapta.

NIci Gigi Boeru nu e la prima inselaciune de acest fel. Acum cateva luni a fost prins cand incerca sa vanda o insula de pe lacul Fundeni, tot cu acte false.

Tribunalul Bucuresti a eliberat, miercuri seara, mandat de arestare pentru 29 de zile pentru Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru. Alaturi de acesta au mai fost retinute alte cinci persoane.

Cei arestati alaturi de Boeru sunt Nelu Stan, Romeo Ursu si trei functionari din Primaria Capitalei, Angelica Bente, Margareta Draghici si Georgeta Marinica.

Solutia data miercuri de magistratii Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs la instanta superioara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO