Mai multe drumuri sunt blocate din cauza zapezii. Vezi unde sunt probleme

25-02-2011 09:56


Drumuri

Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate in aceasta dimineata pe toate drumurile din judetul Arad, inclusiv pe cele nationale, din cauza ninsorilor abundente. Aceeasi situatie se inregistreaza si la Bistrita-Nasaud.

Urmeaza cel putin 2 zile de frig si ninsoare. Vezi prognoza meteo

Traficul rutier:

Vezi aici situatia actualizata a starii drumurilor din tara, potrivit site-ului oficial al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Judetul Arad

In judetul Arad, pe arterele nationale, stratul de zapada era si de trei centimetri.

"Avem si portiuni curate de drum, dar in general asfaltul este acoperit cu zapada framantata de pana la trei centimetri. Stratul este ceva mai gros pe DN 7, intre Arad si Nadlac si in zona Varsand. Intervenim cu utilaje si speram ca pana la pranz drumurile vor fi curatate, daca nu mai ninge", a declarat Gheorghe Balint, seful Administratiei Drumurilor Nationale Arad, citat de Mediafax.

Mai multi soferi din zonele Sebis si Felnac au reclamat ca stratul de zapada de pe carosabil este de aproximativ zece centimetri si ca se circula cu dificultate.

Conform Politiei Rutiere Arad, vineri dimineata nu erau inregistrate blocaje pe drumurile din judet.

Bistrita-Nasaud

Circulatia se desfasoara in conditii dificile si pe drumurile nationale din Bistrita-Nasaud, dupa ce a nins toata noaptea.

Drumarii au intervenit cu opt utilaje si 35 de tone de antiderapant.

Potrivit Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, vineri dimineata mai ningea doar in zona orasului Bistrita.

Conform Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, citat de Mediafax, stratul de zapada masoara 28 de centimetri la Piatra Fantanele si 27 de centimetri la Agries.

Buzau si Vrancea

Potrivit centrului Infotrafic, doua drumuri nationale din Buzau si Vrancea erau inchise in aceasta dimineata, din cauza zapezii si a viscolului.

-► DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, in judetul Buzau

-► DN 23B Maicanesti - Ciorasti, in judetul Vrancea

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Politia Judeteana Buzau, pe DN 22 Ramnicu Sarat-Braila s-au format nameti care ajung pana la un metru, astfel ca politistii au fost nevoiti sa inchida soseaua, mai ales ca drumarii nu pot interveni din cauza viscolului puternic.

Tot in Buzau, patru drumuri judetene sunt inchise pe anumite portiuni:

- DJ 102 H Corbu-Hanul lui Ovidiu
- DJ 214 A Caragele-Rusetu
- DJ 203 N Balteni-Lunca
- DJ 203 D Smeeni-Bradeanu-Scutelnici

Recomandari pentru soferi:

Politistii rutieri recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a pleca la drum, sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, apeland la numarul de telefon: 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

Daca trec prin zonele afectate de ninsori, soferii sunt sfatuiti sa pregateasca autoturismele pentru circulatia pe timp de iarna si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, polei sau umed si viscol).

De asemenea, este necesar sa se pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Traficul aerian:

In ceea ce priveste traficul aerian, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale informeaza ca toate cursele programate se desfasoara conform programului. Nu exista probleme semnificative pe niciun aeroport din tara.

Arad (ninsoare), Bacau (ninsoare slaba), Baia Mare (ninsoare slaba), Baneasa (ninsoare), Henri Coanda (ninsoare), Cluj (ninsoare), Craiova (ceata), Oradea (ninsoare slaba), Satu Mare (ninsoare), Sibiu (ninsoare), Suceava (ceata), Targu Mures (ninsoare slaba), Timisoara (ninsoare).

Traficul naval:

Traficul naval ramane in continuare inchis in portul Midia Navodari. La fel si canalul Sulina.

Traficul feroviar:

Traficul feroviar se desfasoara normal, in conditii de iarna.

Sursa: Mediafax, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO